En person er kritisk skadd og en er lettere skadd etter en voldshendelse med kniv i en bygning tilhørende UiO på Majorstuen.

Lærere skadd og student siktet for drapsforsøk etter knivhendelse i UiO-bygg

To personer er skadd etter en voldshendelse med kniv i et bygg tilknyttet Universitet i Oslo på Majorstuen. Den pågrepne er en student i 20-årene, siktet for drapsforsøk, mens de skadde er lærere.

Publisert

Oslo politidistrikt betegnet den ene av de to personene som kritisk skadd. Vedkommende ble kjørt til sykehus, mens den andre personen, som var lettere skadd, ble kjørt til legevakt. Begge følges opp videre av politiet. Den pågrepne er kjørt til arrest.

I en oppdatering opplyser krimleder Morten Karlhagen i Oslo-politiet til NTB at den kritisk skadde personen er utenfor livsfare.

Begge de skadde er lærere, bekreftet operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til Dagbladet. Gjerningsmannen er i 20-årene og student, ifølge operasjonslederen.

Mannen i 20-årene knytter seg til handlingen, men har ikke tatt stilling til straffskyld, opplyser krimlederen til NTB.

– Vi har en formening om hendelsesforløpet og har gjennomført innledende avhør, uten at jeg vil gå i detalj på disse. Vi har ingen opplysninger om at flere personer skal være involvert i hendelsen, sier Karlhagen.

Lærer/elev-relasjon

Politiets innsatsleder på stedet, Thomas Sjøberg, sa til NTB klokken 16.23 at situasjonen var avklart, om lag en time etter at meldingen først kom inn til politiet.

Politiet jobbet fortsatt på stedet med søk i bygget for å avklare om det var flere skadde, opplyste operasjonsleder Tor Guldbrandsen i Oslo politidistrikt idet klokken nærmet seg 16.00.  

– Per nå er vi i en aktiv søksfase. Vi jobber med avklaringer, og per nå fremstår det som at gjerningsmannen har en relasjon til de to fornærmede, fortsatte Guldbrandsen.

Har gjort beslag

Gjerningsmannen ble tatt kontroll på av personer på stedet og var ifølge politiets oppdatering rolig da politi og ambulanse ankom. 

Politiet tok beslag i kniv på stedet og jobber aktivt med ulike etterforskningsskritt, deriblant vitneforklaringer og sporsikring.

UiO-rektor: – Sjokkerende hendelse

Rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen, sier til NTB at knivhendelsen på Majorstuen er svært krevende og dramatisk.

– Dette er en sjokkerende hendelse for alle. Jeg skjønner at den kan virke svært krevende og dramatisk, sier han.

Rektoren kan ikke huske at det har skjedd lignende hendelser ved universitetet tidligere.

– Her og nå kan jeg ikke huske at det har skjedd noe lignende her før. Derfor blir det viktig for oss å trygge studentene på at UiO er en trygg plass å studere. Vi vil åpne mulighetene for at de som ønsker det skal kunne få noen å prate med, fortsetter han.

Studentleder i Oslo, Elisabeth Hoksmo Olsen, omtaler hendelsen som «trist» til VG.

– Dette er veldig trist. Jeg håper at alle involverte blir ivaretatt og får den hjelpen de trenger, sier Olsen.

TIPS OSS:

Har du tips, bilder eller video?
Kontakt oss på tips@vartoslo.no.

Brukte bidrag belønnes med Flax-lodd.

Powered by Labrador CMS