Så langt er det registrert 140 smittede etter julebordet, som ble arrangert av solenergiselskapet Scatec på Louise Restaurant & Bar på Aker Brygge fredag 26. november.

Omikronsmitte sprer seg videre fra julebordet på Aker Brygge

Smittesporere i Oslo har oppdaget flere forgreininger ut fra omikronutbruddet på Aker Brygge. Men de smittede fra julebordet har foreløpig milde symptomer på korona, opplyser assisterende bydelsoverlege.

Publisert

Så langt er det registrert 140 smittede etter julebordet, som ble arrangert av solenergiselskapet ScatecLouise Restaurant & Bar på Aker Brygge fredag 26. november.

Assisterende bydelsoverlege Tine Ravlo i bydel Frogner opplyser til NTB at over halvparten av tilfellene er mistenkt omikron etter screening. For de øvrige smittede mangler det fortsatt svar.

Smitte videre til andre bydeler og kommuner

— Så det kan være omikron, men her må vi avvente prøvesvarene, sier Ravlo.

Samtidig er det slik at tallet på 140 kun inkluderer dem som antas å ha blitt smittet på Louise den kvelden.

Disse har også smittet videre, bekrefter Ravlo.

— De smittede beskriver fortsatt milde symptomer: hoste, feber, rennende nese, hodepine, muskelverk, tretthet. De har det greit, sier assiterende bydelsoverlege Tine Ravlo.

— Det vi jobber med nå, er forgreininger som har skjedd før smitten ble oppdaget. Der ser vi at det er flere forgreininger ut. Noe er i husstand, men vi ser også smitte i forbindelse med arrangementer og andre nærkontakter som har funnet sted før vi oppdaget smitten, sier hun.

Forgreiningene går både til andre bydeler og til andre kommuner.

— Vi ser at det sprer seg videre. Smittesporerne forsøker nå å sette i karantene dem vi oppdager, men smitten kan ha gått gjennom flere ledd.

Foreløpig milde symptomer

— Har dere grunn til å tro at smitte fra julebordutbruddet nå sprer seg uoppdaget i samfunnet?

— Det er litt tidlig å konkludere. Men det er nok rimelig å anta at vi vil se mer av omikronvarianten i samfunnet, når vi ser hvor lett den smitter.

De første som testet positivt i utbruddet, er allerede friske og på vei ut av isolasjon, ifølge Ravlo.

Det er heller ikke meldt om sykehusinnleggelser etter utbruddet.

— De smittede beskriver fortsatt milde symptomer: hoste, feber, rennende nese, hodepine, muskelverk, tretthet. De har det greit. De er hjemme. Ingen er blitt alvorlig syke, og ingen som vi kjenner til, har havnet på sykehus med omikron, sier Ravlo til NTB.

Noen få har også meldt om tap av luktesans, opplyser hun.

— Men vi har ennå ikke hatt noen som har beskrevet pustebesvær eller lungebetennelse. Det har vi sett mer av med delta, sier Ravlo.

Ravlo understreker likevel at det ikke kan trekkes noen slutninger fra dette utbruddet om hvor alvorlig sykdom omikronvarianten gir.

Powered by Labrador CMS