Nikolai Hammer og skjæra Pip
Skjæra Pip har vært savnet i seks dager. Fuglepappa Nikolai håper de kan få henne hjem, med publikums hjelp.

Nikolai fortviler over at kjæle-skjæra Pip er savnet: – Hun er veldig smart og sosial

Skjæra Pip har vært savnet i seks dager. Matfar til det noe uvanlige kjæledyret, Nikolai Hammer, håper folk vil komme med tips så de får henne hjem.

Publisert

– Hun er fortsatt en ganske ung fugl, så hun er betraktelig mye mindre enn fullvoksne skjærer, forklarer Nikolai Hammer som håper en grundig beskrivelse gjør det lettere for folk å kunne skille Pip fra ville skjærer. 

Skjæra Pip ble en del av familien første juni i år, og Nikolai mener hun må være født i mars/april, som er hekketiden hos skjærer.

Nikolai forklarer videre at Pip sannsynligvis er betraktelig mye renere i fjærdrakten enn andre skjærer, da hun bader relativt ofte. I tillegg går hun med føttene sammenknyttet grunnet en skade i ung alder. 

– Da vi fant henne, så var hun skadet, sannsynligvis angrepet av måke. På grunn av dette, så går hun litt rart. Hun går på en måte på knokene, sier Nikolai. 

Nikolai forteller videre at av flere dyrleger de snakket med, ville kun én ta imot skjæra Pip. De andre mente det var best å avlive, ettersom hun ikke er en typisk «kjælefugl». 

I utgangspunktet skal ikke ville dyr holdes som kjæledyr.

– Vi mener jo alle dyr fortjener å leve et godt liv, eksotisk fugl eller ikke, sier Nikolai.

– Hun er veldig smart og sosial

«Skjærepappa» Nikolai visste lite om fugler som kjæledyr før de fikk Pip inn i husholdningen, men sier at han er positivt overrasket over skjærer som familiemedlem. 

Skjæra Pip på skuldra til Nikolai Hammer.
Skjæra Pip er veldig sosial og tam. Her på skuldra til «skjærepappa» Nikolai.

– Hun er veldig smart og sosial. Når vi snakker med henne, så snakker hun på en måte tilbake, og hun er veldig lydig uten at vi har dressert henne i noe nevneverdig grad. 

Nikolai forteller blant annet at hun hører etter når man ber henne gå i buret sitt, og at de derfor har pleid å ha både bur- og altandør åpen. 

– Hun liker å gå litt rundt og utforske, men drar sjelden lenger ut av døra enn tretti meter. Så når det er dags for å køye, så roper vi på henne, og så kommer hun, forteller Nikolai. 

Savnet i seks dager

Familien bor på Briskeby, så Nikolai tenker det er naturlig at Pip befinner seg i relativ nærhet. Han mener imidlertid ikke det er utenkelig at hun kan ha reist et stykke nedover, til Slottsparken for eksempel. 

Dette er Pips kjennetegn:

  • En relativt liten skjære

  • Ren fjædrakt, veldig klar hvit/svart og med grønnskjær i stjerten

  • Går på «knokene»

  • Veldig sosial og trygg på folk

– Jeg tror det er en katt eller noe som kan ha skremt henne, slik at hun har fløyet lengre unna enn hun pleier og dermed ikke funnet veien tilbake, sier Nikolai. 

Selv om skjæra Pip har vært savnet i seks dager, mener Nikolai med sikkerhet at hun er i live. 

– De er veldig smarte fugler, skjærer, så at hun lever, det mener jeg. Hun kan imidlertid ikke å skaffe seg mat, og nå som det begynner å bli kaldt, så er jeg bekymret for henne. 

Skjæra Pip, savnet.
Det er hengt opp plakater om at Pip er savnet rundt om i nærområdet på Briskeby og omegn.

Dårlig rustet til det kalde været

Nikolai forklarer at Pip kan være dårligere rustet til det kalde været ettersom hun bader relativt ofte og dermed kan mangle det naturlige fettlaget som skal beskytte mot kulde. 

– Hun elsker å bli badet, og det er også noe vi liker å gjøre, men akkurat nå som hun har vært ute så lenge, og det begynner å bli ganske kaldt, så er det noe jeg har tenkt en del på, avslutter Nikolai. 

Powered by Labrador CMS