Uranienborgslottet er solgt etter å ha ligget lenge ute på markedet.

Nå er Uranienborgslottet endelig solgt. Rik kjøper fikk 80 millioner i "rabatt"

Homansbyens kanskjet mest praktfulle bygning står øverst på en knaus og hever seg over omgivelsene. I lang tid har Uranienborgslottet vært til salgs. Men ingen slo til før selger reduserte prisen med 80 millioner kroner.

Publisert

Ifølge bransjebladet Estate nyheter er Uranienborgslottet i Homansbyen solgt for 100 millioner kroner. Opprinnelig lå prakbygget ute til en prisantydning på 180 millioner.

I 1995 kjøpte Roger Sørum, da eiendomsmarkedet var i bunn av en dyp bølgedal, eiendommen for åtte millioner kroner.

Oppført for styrtrik trelasthandler i 1885

Siden den gang har Uranienborgslottet gått gjennom omfattende renovering. Samtidig som boligprisene i Oslo har gått en vei - oppover.

Likevel måtte altså prisen reduseres kraftig før eiendommen ble solgt. Kjøperen som fikk "rabatten" på 80 millioner kroner er milliardæren Espen Aubert (46), skriver Finansavisen.

Uranienborgslottet ble oppført for den styrtrike trelasthandleren Julius Herman Jakhelln i 1885, og ligger i Uranienborg terrasse 2.

Over ett tusen kvm

Bygningen har i dag en samlet boflate på over 1.000 kvm fordelt over fire etasjer. Med spir, tårn og kupler.

Den historiske villaforstaden Homansbyen var den første av sitt slag i Norden da den ble anlagt fra 1858 og fremover. Den er også den best bevarte, og den er en svært god representant for den norske historismen, skriver nettstedet arkitekturhistorie.no.

* I en tidligere versjon av denne artikkelen skrev VårtOslo at adressen var Uranienborgveien 2. Det er feil. Korrekt adresse for Uranienborgslottet er Uranienborg terrasse 2. Feilen ble rettet 1. februar 2023 klokken 16.

Powered by Labrador CMS