Tjuvholmen har nå fått en ny bar med særegent konsept i strøket.

Ny konseptbar i det eksklusive strøket: – Den første i Oslo som fokuserer på dette

Fredag åpnet dørene til Tjeld på Tjuvholmen. På menyen er det én ting som dominerer.

Publisert

Utestedet som deler navn med en vadefugl, har nemlig tilnavnet «coctails & oysters» – og østers i kombinasjon med drinker er hovedfokus.

Tjeld kommer til å bli den første cocktailbaren i Oslo som fokuserer på å kombinere østers med cocktails. Alt fra designet til ingrediensene og helt ut til cocktailsdetaljene er inspirert av stedene der østersfangeren oppholder seg, forteller de ferske driverne med lang fartstid i utelivsbransjen i hovedstaden som nå gleder seg til å bli del av utelivet på Tjuvholmen i en pressemelding.

Bak konseptet står grunnleggeren av kritikerroste Himkok i Storgata – som flere ganger har havnet på listen over verdens beste barer – og driver av cocktailbaren Svanen på Karl Johan, Yunus Yildiz, med Aleksandrs Sadovskis i spissen som daglig leder.

I sammenhengen skal det nevnes at det på Fredensborg ble åpnet en egen østers- og vinbar, Eff Eff, i 2019, med blant andre artist Lars Vaular på eiersiden. 

Her er det på sin side naturvin som fokuseres på som flytende følge til den eksklusive muslingen og delikatesseretten fra havet.

Signerte med eiendomsselskap

Åpningen av den nye østersbaren er nå en realitet i kjølvannet av at Yildiz i fjor signerte leiekontrakt med Selvaag Eiendom.

Himkok-grunnlegger Yunus Yildiz (t.v.) står bak konseptet, med Aleksandrs Sadovskis i spissen som daglig leder.

– Det er vanskelig å finne de virkelig gode bartenderne, men vår styrke er at vi allerede har flinke folk på Svanen som kan bli med over til Tjeld, uttalte Yildiz den gang om det nye tilskuddet til «fuglefamilien» som teamet bak har som mål at skal bli en destinasjon i seg selv uansett hvor i byen man befinner seg.

Etter en periode med utvikling av konsept og design samt prosjektgjennomføring, ønskes gjestene et drøyt år senere velkommen til Tjeld i Tjuvholmen allé 4, der det tidligere var blomsterbutikk.

– Ambisiøs oppgave

Også utleierne i Selvaag Eiendom er fornøyde med at østers- og cocktailbaren nå har åpnet dørene.

– Å bringe en helt ny cocktailbar til livet, er en spennende og ambisiøs oppgave som krever tid og innsats. Forberedelsene har vært mange og innsatsen enorm for å skape et konsept som har som mål å vare i lang tid, uttaler Emil Thompson, konsept- og utleiesjef i Selvaag Eiendom.

– Jeg er imponert og stolt over hva det dedikerte prosjektteamet har oppnådd og gleder meg til å kunne ønske Oslo-befolkningen og tilreisende velkommen inn, avslutter han.

Powered by Labrador CMS