Oslo 20160929.Nasjonalbiblioteket.Foto: Gorm Kallestad / NTB
Neste sommer kan den trønderske Michelin-restauranten Credo trolig være i gang i Nasjonalbibliotektet ved Solli plass.

Trøndersk Michelin-restaurant inntar hovedstaden og ett av byens flotteste bygg

I årevis har matglade oslofolk måttet reise til Trondheim for å nyte Credos kjøkken. Men fortvil ikke - nå kommer trønderne til et strøk i hovedstaden som fra før er fylt med spennende serveringssteder.

Publisert

Restaurant Credo, som har en stjerne i Michelin-guiden, flytter inn på Nasjonalbiblioteket ved Solli plass.

Den populære restauranten har tidligere ligget i Trondheim, men retter nå snuten mot hovedstaden.

- Vil nå et bredt publikum

Ved Solli plass og Nasjonalbilioteket vil Credo utvikle et formidlings- og serveringskonsept med «fokus på norsk matkultur, mattradisjoner og kulturhistorie».

– Ved relokalisering av Credo og samarbeid med Nasjonalbiblioteket, ser vi muligheten for å nå ut til et bredt publikum med kunnskap om norsk matkultur og bærekraft, sier grunnlegger og eier Heidi Bjørkan.

Restauranten fylte i oktober 25 år. I 2019 ble den tildelt sin første Michelin-stjerne.

Åpner neste sommer?

I den anerkjente matguiden ble restauranten hyllet for sin bærekraftige drift, tette kontakt med produsenter og foredlingen av råvarene.

Credo og Nasjonalbiblioteket har inngått en intensjonsavtale, og skal sammen utvikle og spisse konseptet framover. En avtale om drift kommer trolig på plass tidlig i 2024. Planlagt oppstart er satt til sommeren eller høsten.

– Vi er enormt glade for samarbeidet med Credo, sier direktør for kulturformidling Eline Skaar Kleven ved Nasjonalbiblioteket.

Powered by Labrador CMS