Dette er sykkelparkeringen opprettet ved øyfergene i 2015. Nå er det fjernet og syklister må finne andre steder å låse syklene sine.

Sykkelparkeringen er fjernet fra øyfergene. - Nå må vi låse til rekkverk, under trussel om at syklene fjernes

Etter en sommer med fergekaos til øyene viser det seg nå at det også er trøblete å få låst sykkelen sin trygt på kaia ved Aker brygge. Og hverken Oslo Havn eller bymiljøetaten kan gi noe tydelig svar på hva som har skjedd.

Publisert

— Oslo skal tilrettelegge for sykling, men Oslo Havn velger altså å fjerne sykkelparkering ved øyfergene, sier syklist og fergepassasjer Malin Lindström.

Hun forteller at det både er tungvint og risikabelt å låse sykkelen til rekkverket langs brygga.

Bygde om brygga tidligere i år

— Vi som vil låse fast sykkelen må låse den til rekkverkene hvor det trues med fjerning, sier Lindström.

Når VårtOslo forsøker å nøste i hvem som har ansvaret for fjerning av sykkelparkeringen, eller hva som nå kommer til å skje, er det vanskelig å få noen klare svar.

Bymiljøetaten forklarer at de har oppfordret Oslo Havn til å få på plass sykkelparkeringen. Og etaten forklarer at det er havnevesenet som er grunneier og dermed er ansvarlig for området.

Tidligere i år bygde Oslo Havn om på brygga for hurtigbåtene. Bymiljøetaten forklarer at på grunn av de nye inngangene på brygga ville sykkelparkeringen stå i veien for passasjerstrømmer.

— Må koordinere oss før vi svarer

— Vi ser også behovet for sykkelparkering, men vi forvalter veldig lite areal i området, heter det i eposten VårtOslo har mottatt fra bymiljøetaten.

Når VårtOslo kontakter kommunikasjonssjef Siv Ellen Omland i Oslo Havn kan heller ikke hun gi noe tydelig svar på hva som har skjedd, eller om sykkelparkeringen kommer tilbake ved øyfergene.

— Det er ferietid. Bymiljøetaten og Oslo Havn må koordinere oss med fagfolkene før vi svarer. Vi må derfor komme tilbake til VårtOslo når vi har fått tak i de rette folkene, skriver Omland i en sms.

Powered by Labrador CMS