De fleste politiske møter ute i bydelene er utsatt grunnet koronafrykten. Men bydelsutvalgsmøtene vil i flere bydeler bli forsøkt gjennomført digitalt. Avbildet er bydelsutvalget i Gamle Oslo under budsjettmøtet i desember.

Bydel Frogner avlyser politiske møter grunnet koronafrykt

— Slik situasjonen er nå har vi ikke noen annen mulighet, sier bydelsutvalgsleder Jens Jørgen Lie (H).

Publisert

Gjennom store deler av året møtes lokalpolitikere over hele byen i bydelsutvalgsmøter og ulike underliggende komitéer, utvalg og råd.

Her diskuteres og vedtas aktuelle lokale og byomfattende politiske spørsmål i bydelsutvalgets underutvalg, eldreråd og ungdomsråd.

Fra og med denne uken er det derimot full stopp i møtene grunnet koronaviruset og frykt for smittespredning.

Vurderer digitalt bydelsutvalgsmøte

— Slik situasjonen er nå har vi ikke noe annet valg enn å avlyse disse møtene, sier leder for bydelsutvalget i bydel Frogner, Jens Jørgen Lie (H) til VårtOslo.

— Slik situasjonen er i dag har vi ikek noe annet valg enn å avlyse de aller fleste politiske møter, sier leder for bydelsutvalget i bydel Frogner Jens Jørgen Lie (H).

Det betyr at torsdagens møter i bydelens ungdomsråd og eldreråd er avlyst. Det samme gjelder møter i andre politiske råd og utvalg.

— Møtet i bydelsutvalget er en stund fram i tid, men slik det ser ut i dag ligger det an til at vi avholder dette møtet digitalt. Hvordan dette blir gjort har vi foreløpig ikke fått noen avklaring på, sier BU-lederen i bydel Frogner.

Han understreker at møtet, hvis koronasituasjonen fortsatt er uendret den 31 mars, vil bli holdt så kort som mulig.

— Alle saker på sakskartet som kan utsettes blir nok utsatt, fastslår Lie.

Gamle Oslo følger samme lest

Også lokalpolitikerne i bydel Gamle Oslo merker trusselen om koronasmitte. Der skulle bydelsutvalget holdt sitt månedlige møte torsdag ettermiddag. Dette vil nå bli holdt digitalt.

— Ja, vi avholder møtet, og det blir digitalt. Og det er vi veldig glad for. Dette kan bli en lang unntakstilstand og da kan vi ikke bare sette hele politikken på vent, skriver bydesutvalgsleder Teodor Bruu i en SMS til VårtOslo.

Samtlige bydeler over hele Oslo avlyser nå det meste av politiske møter fram til koronakrisa er over.

Powered by Labrador CMS