En personbil kjørte ifølge politiet feil kjøreretning og kolliderte med et vogntog i Operatunnelen lørdag morgen. En ung kvinne mistet livet i ulykken.

Fører av bilen siktet etter dødsulykken i Operatunnelen

Politiet har siktet føreren av ulykkesbilen, en mann i slutten av 20-årene, i forbindelse med dødsulykken i Operatunnelen lørdag.

Publisert

— Sjåføren som er siktet, er i slutten av 20-årene, og de øvrige passasjerene er i alderen 17 til 20 år, sier jourhavende jurist Gard Busterud i Oslo politidistrikt til VG.

En ung kvinne omkom etter kollisjonen som skjedde lørdag morgen. Personbilen hun satt i sammen med fire andre, frontkolliderte med et vogntog i tunnelen. Personbilen kjørte i feil kjøreretning.

— Alle pårørende er varslet

— Sjåføren er siktet for uaktsom forvoldelse av en annen persons død. Denne bestemmelsen blir ofte brukt i trafikkulykker med dødsfølge, sier Busterud.

Busterud vil ikke opplyse om kjønn på de andre personene i bilen.

Pårørende til alle de involverte er varslet, opplyser han.

Oslo-politiet har samtidig ikke avhørt de involverte i trafikkulykken i. Mye avhenger av helsetilstanden til de involverte, opplyser politijurist.

Bergingsbiler ved innkjøring til Operatunnelen lørdag morgen, etter ulykken som kostet en ung kvinne livet.

— De resterende fire som var involvert, er fortsatt på sykehus, så jeg har ingen konkret oppdatering rundt skadeomfanget deres, men samtlige er hardt skadd, sa politijurist Gard Busterud i Oslo politidistrikt til NTB søndag formiddag, og legger til:

— Det er litt vanskelig å si når avhør blir gjennomført, det kommer egentlig an på helsetilstanden til de involverte. Så fort det er mulig å avhøre dem, vil vi gjøre det, sa Busterud tidligere søndag.

Politiet: — Kom i feil kjøreretning

Politiet ble varslet om ulykken klokken 4.30 natt til lørdag. Kvinnen som mistet livet, ble sittende fastklemt i personbilen i rundt 20 minutter.

De fire andre kom seg ut av bilen på egen hånd, opplyste Oslo-politiet lørdag.

Ifølge politiet kom bilen kjørende i feil kjøreretning i det østgående avkjøringsløpet fra Operatunnelen og ut på Mosseveien.

Det er foreløpig ikke kjent hvor eller hvordan ulykkesbilen havnet i feil kjøreretning i tunnelsystemet.

Mandag overføres etterforskningen til Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo-politiet, skriver VG. Hendelsesforløpet vil da trolig bli gjennomgått. Video fra et kamera skal være innhentet.

Det er tatt blodprøve av føreren av ulykkesbilen, men resultatet fra denne lar fortsatt vente på seg, ifølge avisen.

Powered by Labrador CMS