Oslo 20231218. Mannskaper fra Oslo brann- og redningsetat i aksjon under brann i et industribygg på Kalbakken i Oslo mandag ettermiddag.Foto: Cornelius Poppe / NTB
Brannfolkene fikk kontroll på brannen i Østre Aker vei 209 mandag ettermiddag.

Østre Aker vei stengt på grunn av brann i industribygg: - Flammene sto over taket

En av de mest trafikkerte veiene i Oslo, Østre Aker vei, ble stengt i begge retninger da det begynte å brenne i et industribygg nedenfor Kalbakken. En periode ble også all togtrafikk mellom Grorud og Oslo S stanset.

Publisert

- Nødetatene er på vei til bekreftet brann i industribygg i Østre Aker vei 209, opplyste politiet ved 16.40-tiden mandag.

- Bygget ligger tett på veibanen og Østre Aker vei blir sperret i begge retninger, skriver politiet og legger til at stengingen trolig blir langvarig.

Kraftig røykutvikling

Etter en drøy time, ved 17.50-tiden, opplyste politiet at det sørgående feltet mot Oslo sentrum ville gjenåpnes. Nordgående felt, rett forbi brannstedet, forblir stengt inntil videre.

– Da politiet kom fram klokka 16.35, gikk flammene over taket på bygget, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet tror foreløpig det er et lakkverskted som brenner. Det er til nå ikke meldt om skadde personer.

- Det er kraftig røykutvikling fra brannen. Vi oppfordrer dem som opplever tilsig av brannrøyk til å lukke vinduer og eventuelt skru av ventilasjon om mulig, skriver Oslo politidistrikt på X/Twitter.

- Brannvesenet er godt i gang med slukkeinnsats på stedet. Sannsynligheten for spredning til andre bygg er redusert, opplyser politiet klokken 17.05

Toglinje gjenåpnet

Østre Aker vei (riksveg 163) er en av tre hovedfartsårer nord og sør gjennom Groruddalen. 

Oslo 20231218. Mannskaper fra Oslo brann- og redningsetat i aksjon under brann i et industribygg på Kalbakken i Oslo mandag ettermiddag.Foto: Cornelius Poppe / NTB
Alle nødetater rykket ut til brannen i industribygget tett på Østre Aker vei nedenfor Kalbakken.

Omkjøring for både nordgående og sørgående trafikk vil være enten via E6 eller riksvei 4/Trondheimsvegen.

Toglinjen mellom Grorud stasjon og Oslo S var en kort periode stengt på grunn av nærhet til brannstedet. Men den ble gjenåpnet ved 17.10-tiden.

- All togtrafikk kan nå gå forbi stedet igjen, opplyser politiet.

Powered by Labrador CMS