Prøvde å stikke fra politiet på elsparkesykkel i 90 kilometer i timen

En elsparkesyklist fikk uvanlig god fart på farkosten da personen forsøkte å stikke av fra en politipatrulje.

Publisert

I en oppdatering like etter klokken 11.00 torsdag kunne Oslo-politiet melde om at de hadde måttet hanskes med en uvanlig rask elsparkesyklist denne formiddagen.

Vedkommende forsøkte på elektrisk sparkesykkel å stikke av fra en politipatrulje på Furuset. 

Farten skal ha vært opp mot 90 kilometer i timen, ifølge politiet. 

Føreren anmeldes for flere forhold, og kjøretøyet er tatt i beslag.

Til NTB forteller operasjonsleder Vidar PedersenOslo politidistrikt at en politipatrulje ble oppmerksom på en elsparkesyklist som kjørte litt «friskt».

Importert fra Sverige

– Han ble forsøkt stanset og kjørte seg vill inne på et industriområde på Furuset, der han ble stanset, sier operasjonslederen som meddeler at føreren var en godt voksen mann, som kunne informere politiet om at kjøretøyet var importert fra Sverige, og at det skulle være godt for rundt 100 kilometer i timen.

«Elsparkesykler i Norge skal ikke kunne kjøre fortere enn 20 km/t. Det er likevel ikke ulovlig å verken selge, kjøpe eller eie elsparkesykler med en høyere toppfart», ifølge Transportøkonomisk institutt.

«De samme reglene gjelder også i de fleste andre europeiske land, men noen av disse har en toppfart på 25 km/t. I USA, Canada, Australia og New Zealand gjelder ulike fartsgrenser, dels betydelig høyere (mellom 30 og 48 km/t) og dels betydelig lavere (10 km/t i noen deler av Australia)», heter det videre fra instituttet.

Anmeldt for flere forhold

– Her blir det anmeldelse for flere forhold i tillegg til fartsovertredelsen. En sak på kjøring på uregistrert motorvogn og en annen sak på det å føre motorvogn uten gyldig forsikring, sier Pedersen til NTB.

Politiet skal nå teste farkosten, men understreker samtidig at de ikke har grunn til å tro at mannens utsagn om toppfart ikke stemmer ut ifra torsdagens observasjoner.





Powered by Labrador CMS