Reisende oppfordres av Ruter til å velge skinnegående transport fremfor buss. Her fra Jernbanetorget mandag.
Reisende oppfordres av Ruter til å velge skinnegående transport fremfor buss. Her fra Jernbanetorget mandag.

Ruter om snøfallet: – Forventer at busstrafikken blir påvirket

– Beregn god tid og reis gjerne med skinnegående transport som trikk, T-bane og tog om du kan, oppfordrer Ruters kommunikasjonssjef.

Publisert

Meteorologisk institutt har fra mandag morgen og det kommende drøye døgnet gjeldende gult farevarsel om snø i Oslo-området. 

Med varslet snøfall, kan det bli utfordrende forhold på veiene. Det koordinerende kollektivtransportselskapet Ruter opplyser i en pressemelding at de venter at dette vil påvirke kollektivtransporten i hovedstaden.

– Gult farevarsel innebærer at det kan bli vanskelige kjøreforhold. Vi forventer at det er busstrafikken som blir påvirket hvis det kommer mye snø, uttaler kommunikasjonssjef i Ruter, Cathrine Myhren-Haugen.

– Beregn god tid og reis gjerne med skinnegående transport som trikk, T-bane og tog om du kan, er hennes oppfordring til reisende.

«Foreløpig går kollektivtransporten stort sett som den skal. Reisende kan sjekke reiseplanlegger enten på nett eller i app for oppdatert informasjon om avganger», heter det videre fra Ruter.

Avviksoversikten viste mandag morgen og tidlig mandag formiddag at det er forsinkelser på enkelte busslinjer.

Like før klokken 14.00 kunne kommunikasjonssjefen opplyse til VårtOslo at trafikken så langt mandag stort sett hadde gått som den skulle.Powered by Labrador CMS