Snøfresing og brøyting av sentrumsgater i Oslo i januar 2024. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB
Brøytemannskapene hadde sin fulle hyre med å rydde Oslos for snø for tre uker siden. Nå må de snart i gang igjen.

Stålsett deg for nytt snøkaos. Til uka kommer det mye i Oslo, varsler meteorologene

Det ventes mye snø i Oslo og omegn i starten av neste uke. Meteorologene varsler at det trolig vil komme et gult farevarsel. Samtidig er det ingen tegn til vårlig vær i sikte.

Publisert

– Det vil nok skape litt problemer dette her også, vil jeg tro. Det skal ikke så mye til. Så det vil nok komme et gult farevarsel, sier statsmeteorolog Terje Walløe ved Meteorologisk institutt til VG.

– Vi får minusgrader og snø som ikke vil smelte vekk fra veibanen, sier meteorologen.

Kan få nytt holkeføre

Walløe sier det trolig vil gå fint i morgenrushet på mandag. Det vil komme mest snø gjennom mandag ettermiddag og kveld, samt natt til tirsdag. Snøen ventes jevnt over mange timer.

Fra tirsdag er det ventet at temperaturene snur, og det er ventet opp mot fem plussgrader i hovedstaden, noe som gir vått slapseføre. 

Så vil temperaturene ligge på vippen mellom plussgrader på dagtid og minusgrader på natterstid. Dermed ligger det an til glatt hålkeføre.

– Må nok leve med hålke til mars

– Det tiner da og fryser på igjen. Det vil gå veldig langsomt med hålken, i alle fall med påfyllen av nedbøren vi får denne uken, sier Walløe, som sier at våren foreløpig lar vente på seg.

– Vi ser ikke mange milde uker fremover eller tendenser til stor smelting. Erfaringsmessig vil det da gå veldig langsomt. Vi må nok leve med hålken til mars, sier han.

Powered by Labrador CMS