Oslo 20110728. Norway Cup general Frode Kyvåg har blandede følelser i forkant av årets Norway Cup.Foto: Berit Roald / NTB
Mangeårig Norway Cup-general Frode Kyvåg er æresmedlem av Bækkelaget sportsklub. Nå tordner han mot ledelsen i klubben han elsker.

Norway Cup-nestor Frode Kyvåg tar bladet fra munnen: - Angrepet på Ap og byrådet er uverdig, usaklig og tuftet usannheter

Mens Norway Cup og Bækkelaget sportsklub har angrepet Ap, byrådet og kommunen for å skvise penger ut av turneringen, har Frode Kyvåg sittet helt stille. Nå tar han imidlertid bladet fra munnen. - Nok er nok, sier Kyvåg.

Publisert

- Det frontalangrepet ledere i Bækkelaget sportsklub og noen klubbmedlemmer bedriver mot byrådet og Arbeiderpartiet nå er uverdig, usaklig, og tuftet på uvitenhet/usannheter, skriver Frode Kyvåg på sin Facebook-side.

I fire tiår var Kyvåg selveste Norway Cup-generalen. En jobb han i flere år kombinerte med toppidrett ved å også være suksesstrener for BSKs kvinnelag i håndball.

Ble Ap-politiker på heltid

I rollen som Norway Cups generalsekretær har Kyvåg mottatt utallige priser. Og møtt alt fra fotballspillende barn fra hele verden til ledere for nasjoner norske diplomater bare kan drømme om å få i tale.

Siden han i 2014 ufrivillig gikk av som generalsekretær for turneringen, har mannen kalt "Mr. Norway Cup" engasjert seg som Ap-politiker i Oslo. 

Kyvåg har blant annet jobbet som byrådssekretær for det rødgrønne byrådet etter valget i 2015.

Oslo 20150810.Arbeiderpartiet med valgkampåpning på Etterstad i Oslo. Byrådsleder Raymond Johansen t.h. i samtale med Frode Kyvåg.Foto: Terje Pedersen / NTB
Frode Kyvåg på valgkampåpning i Oslo sammen med Raymond Johansen (Ap) i 2015.

Nå går han til frontalangrep på ledelsen og fremtredende medlemmer i klubben han "alltid" har vært medlem av - Bækkelaget sportsklub (BSK).

Bakgrunnen er blant annet at klubbleder og Høyre-politiker, Øystein Sundelin, i sommer har hevdet at byrådet med Arbeiderpartiet i spissen skviser Norway Cup for penger.

Sundelin er bystyrerepresentant for Høyre, og har tidligere vært partiets gruppeleder i Oslo bystyre.

- Skjult agenda for å fjerne Ap

- Her ligger det en dårlig skjult agenda fra våre BSK-ledere. Mellom alle utspillene i Nordstrand Blad og på Facebook kan man lese seg til ambisjonene i kommende valg om å få fjernet Arbeiderpartiet og få Høyre på plass igjen, tordner Kyvåg.

Kyvåg viser blant annet til at Oslo-idretten under borgerlig styre, frem til de rødgrønnes valgseier i 2015, ble "gjemt bort" under byrådsavedlingen for miljø- og samferdsel. 

Under Ap/SV/MDG-byrådet ble det opprettet en egen byrådspost for kultur og idrett. 

Per i dag bekles posten av idretts- og kulturbyråd Omar Samy Gamal (SV).

- Oslo-idretten ble en gedigen salderingspost for de borgelige byrådene. Dette vet jeg alt om. Jeg har forhandlet med borgelige byråder om støtte til Norway Cup, skriver Frode Kyvåg.

Æresmedlem av Bækkelaget sportsklub

- Jeg forstår at det kunne være vanskelig å tenke idrett og frivillighet, når du som byråd samtidig har ansvaret for samferdselen i Oslo, skriver den mangeårige BSK- og Norway Cup-kjempen.

Oslo 20140727.Statsminister Erna Solberg (H) besøker Norway Cup på Ekebergsletta i Oslo søndag. Her sammen med generalsekretær i Norway Cup Frode Kyvåg.Foto: Audun Braastad / NTB
Daværende statsminister Erna Solberg (H) og Frode Kyvåg på Ekebergsletta under Norway Cup i 2014.

I VårtOslo gikk BSK-leder Øystein Sundelin, som altså er klubben bak verdens største fotballturnering for barn og unge, knallhardt ut mot Arbeiderpartiet og kommunen i begynnelsen av august. 

- Oslo kommune tar ikke sin sin del av spleisen – men forventer at frivilligheten stiller opp! Idrettspartiet Arbeiderpartiet? Ikke idrettens bredde- og frivillighetsparti i hvert fall, sa BSK-lederen og Høyre-politikeren.

Nå får han svar også på denne påstanden. Og det kommer fra Bækkelaget sportsklubs æresmedlem, Frode Kyvåg. 

- Høyre gjorde ingen verdens ting

En heder sistnevnte ble tildelt for over 25 år siden, etter lang og tro tjeneste både som håndballtrener for et av norgeshistoriens beste kvinnelag og ikke minst for jobben med Norway Cup.

Kyvåg viser til at BSK-leder Sundelins parti Høyre havnet på bunn i nasjonale kommune-statistikker over bygging av idrettsanlegg. Ifølge Ap-mannen skjedde det fordi det borgerlige byrådet ikke søkte om stalige tilskudd til utbygging.

- I 2014 fikk Oslo 30 milloner kroner av en totalpott på 1.7 milliarder kroner. Hva var forklaringen? Høyre-byrådet bygde ingen verdens ting! 

-Samtidig kunne man lese seg til i rapporten fra Norges idrettsforbund at Oslo manglet 500 idrettsanlegg for å komme á jour med landsgjennomsnittet, sier Frode Kyvåg.

- Dette var status for idretten og frivilligheten i Oslo, som Raymond Johansen og det rødgrønne byrådet skulle gå løs på da de overtok i oktober 2015, avslutter æresmedlemmet i Bækkelaget sportsklub.

Powered by Labrador CMS