Oslo 20230227. Politiet som bærer aksjonister fra Natur og ungdom og Norske Samers Riksforbund Nuorat da de blokkerte inngangene til Olje- og energidepartementet mandag morgen. Bakgrunn for aksjonen er at vindturbinene på Fosen, som Høyesterett har sagt at er ulovlige, ikke er revet.
Politiets innsatsleder bærer bort demonstranter, slik at de ansatte skal få komme på jobb.

Politiet bærer bort demonstranter fra regjeringskvartalet

Politiet har båret bort flere demonstranter som har sperret innganger ved regjeringskvartalet.

Publisert

Det skjer etter at demonstrantene har fått pålegg om å fjerne seg fra inngangspartiene i regjeringskvartalet.

Demonstrantene lenket seg sammen ved 13-tiden utenfor inngangene til Olje- og energidepartementet.

Oslo 20230227. Aksjonister fra Natur og ungdom og Norske Samers Riksforbund Nuorat blokkerer inngangene til Olje- og energidepartementet mandag morgen. Bakgrunn for aksjonen er at vindturbinene på Fosen, som Høyesterett har sagt at er ulovlige, ikke er revet.
Aksjonister fra Natur og ungdom og Norske Samers Riksforbund Nuorat blokkerer inngangene til Olje- og energidepartementet.

Politiets innsatsleder Brian Skotnes sa til pressen før de bar bort demonstranter at de forsøker gjøre så liten inngripen som mulig, slik at de ansatte skal få komme på jobb.

Vil ikke pågripe demonstrantene

Han sier de ikke har noen intensjoner om å pågripe demonstrantene.

– Det er noen få som sitter ved de inngangene som vi har tatt kontroll på. Disse har fått pålegg om å fjerne seg og gjør de ikke det vil vi fjerne dem med makt. Vi har ingen intensjon om å pågripe dem, så de vil bli fjernet fra inngangene, sa Skotnes.

Aksjonistene reagerer på at vindturbinene på Fosen, som Høyesterett har sagt at er ulovlige, ikke er revet. I oktober 2021 slo Høyesterett fast at vindparken på Fosen i Trøndelag var oppført i strid med urfolksrettighetene.

Oslo 20230227. Politiet som setter opp sperringer der aksjonister fra Natur og ungdom og Norske Samers Riksforbund Nuorat sitter og sperrer inngangene til Olje- og energidepartementet mandag morgen. Bakgrunn for aksjonen er at vindturbinene på Fosen, som Høyesterett har sagt at er ulovlige, ikke er revet.
Politiet har båret bort flere demonstranter som har sperret innganger i regjeringskvartalet.
Powered by Labrador CMS