Overblikket

Martin Røymark og Tommi Taimi er to viktige signeringer for Vålerenga ishockey i den kommende sesongen.

Jeg har nesten ikke ord for hvor viktig den signeringen er for Vålerenga hockey

Når bakoversveisen etter signeringen av Taimi hadde lagt seg til en midtskill, kom nyheten om at Martin «Røya» Røymark hadde signert for tre nye år. Også en signering helt der oppe.

I Hamar Arbeiderblad kunne vi lese nyheten som hadde svirret som rykter en stund, Leo Halmrast var tapt for Vålerenga. Det er uvisst hvor han skal spille kommende sesong, annet enn at det ikke blir i Vålerenga.

Ifølge bladet utelukker han ikke en retur til Vålerenga. Storhamar er (naturlig nok) interesserte i å få valpen inn i stallen. Hallo? Noen hjemme?

Jeg har nesten ikke ord

På den langt lysere siden har det kommet to resigneringer.

Først kom nyheten om at poengmaskinen Tommi Taimi har signert for fem (!) nye år. Jeg har nesten ikke ord for hvor viktig den signeringen er, jeg må ærlig innrømme at jeg ikke kan komme på en viktigere brikke siden Brian Ihnacak. Finnen Taimi fikk 24 poeng på 16 kamper i den amputerte sesongen vi har bak oss.

Jeg kunne sagt: I rest my case nå, men…

Tommi Taimi er en viktig brikke i garderoben også og er neppe tiltenkt å bare bekle backen. Kamikaze-backene. Det er han og Villiam Strøm. Plutselig er de oppe og vaser rundt motstanders mål. Taimi med marginalt mer uttelling enn Strøm, men bevares, de skaper havoc begge to.

I de signerte fem årene nå tipper jeg at Taimi skal inkluderes på flere måte i klubben bare enn på isen og i garderoben for A-laget.

Røya i tre nye år

Når bakoversveisen etter signeringen av Taimi hadde lagt seg til en midtskill, kom nyheten om at Martin «Røya» Røymark hadde signert for tre nye år. Også en signering helt der oppe. Sportssjef Frikk Juell fikk pengesekken litt sent, men når han fikk den, har han brukt den godt så langt. Taimi og «Røya» er neppe billige, men gull koster og vi har smarte og velvillige eiere.

– Jeg gleder meg til å fortsette i Vålerenga, og aller mest til å spille på et fullstappa Jordal med Klanen i ryggen sier «Røya». Kongepokalen skal tilbake på Jordal innen kort tid og framtiden til klubben ser veldig spennende ut, sier den rutinerte løperen.

Bøtteløfte fra «Røya» der altså, det må bli gull!

Ingen utviklingsarena

Det mangler fortsatt litt folk. Både her og der. Men Frikk er på god vei med lagbygget, og som jeg vel har nevnt før: Vålerenga har ingen tradisjon for å være ferdige med lagbygget før NM er avsluttet. Vålerenga har alltid god tid med det. Folk vil spille for klubben, det er mer et spørsmål om klubben vil ha dem.

Som head coach Roy Johansen så treffende og hardt sier det: dette er ingen utviklingsarena. Vålerenga skal ha ferdige utviklede spillere når de henter dem utenfra. I det store og hele. En spiller som 20-årige Pontus Finstad (ny fra Manglerud Star) er selvfølgelig ikke ferdig utviklet som spiller, men er så langt på vei at han går rett inn på laget. Han representerer i så måte unntaket.

En spennende sommer

Og så har man spillere fra egen ungdomsstall. Det kommer opp noen hvert år, og noen får bli.

Hvem som får komme opp eller bli kommende sesong, gjenstår å se.

Uansett, vi vet at Frikk Juell har ladet sjekkheftet, og jeg tror vi går en spennende sommer i møte. Laget går normalt på is første uken i august, og da er laget stort sett spikret.

God natt, Vålerenga. Sov godt i natt…

Vil du lese flere overblikk? Trykk her.

Powered by Labrador CMS