Iron Man-konkurransen. Her er VIF hockey i aksjon. Foto: Ellen Synnøve Korstad

VIF hockey viste styrke i årets Iron Man

Publisert

Martin Laumann Ylven ble årets Iron Man, Vålerenga tok tittelen fra Stavanger Oilers og ble beste lag i årets styrketest for hockeyligaen.

I går møttes lagene i Get-ligaen til Iron Man, årets store styrketest. Gutta måtte gjennom åtte ulike øvelser: 40 meter sprint, spenst, 3000 meter, knebøy, benkpress, brutalbenk, chins og kassehopp. Utøverne fikk poeng etter hver øvelse, og den som satt igjen med flest poeng sammenlagt vant Iron Man.

I år, som i fjor, var det Martin Laumann Ylven som stakk av med seieren. Han endte opp med 695 poeng, 65 poeng mer enn Sigbjørn Osa fra Manglerud Star.

Martin Laumann Ylven spiller forward på VIF hockey. Foto: Mathilde Bergene Bratlie

– Det var gøy at vi gjorde det bra både som lag og individuelt. Dagen var lang, men ålreit. Det er veldig bra at vi er best trent av alle Get-lagene og er godt forberedt, sier Martin Laumann Ylven, til VårtOslo.

VIF tok tredjeplassen også

Også Tallak Lyngset, fra VIF hockey, presterte sterkt og fikk 615 poeng. Han tok en sterk tredjeplass.

– Etter å ha trent mye i sommer, føles en tredjeplass i årets Iron Man veldig godt, men det viktigste er at vi som lag presterer så bra. Vi er bare å frykte til sesongen, sier Tallak Lyngset.

At laget presterte bra, er det liten tvil om. For ikke bare fikk Vålerenga to spillere inn på topp tre, VIF vant også lagkonkurransen sammenlagt. Iskrigerne tok til sammen 6750 poeng. Fjorårets vinnerlag, Stavanger Oilers, endte på andreplass med 6380 poeng. Oslo-rival Manglerud Star endte på åttendeplass.

Ungt lag som går på isen

– Det er så klart moro at vi vinner, men vi trener for å bli gode hockeyspillere og ikke for Iron Man. Vi har trent bra og er godt forberedt foran sesongen. Når det er sagt, er det alltid gøy å slå de andre lagene. Nå skal vi gjøre det på isen også, sier assisterende kaptein, Tobias Lindström.

Her fra Iron Man-konkurrnansen. Foto: Ellen Synnøve Korstad

Det er et ungt lag som skal ut i aksjon for Vålerenga denne sesongen. Da er det godt å se at unggutta viser styrke på Olympiatoppen. 19 år gamle Marius Johansen løftet hele 215 kilo i knebøy. Hengende opp ned etter knærne, hevet Rasmus Juell hodet opp til kneskålen 30 ganger i brutalbenk. Kun tre av utøverne på topp ti-listen nådde 30-tallet.

Martin Laumann Ylven var best sammenlagt, og han var best i chins. Ingen andre enn han klarte å få haka over stangen 30 ganger, noe som er svært imponerende med en kropp på over 100 kilo.

Å trene er gratis

Da Roy Johansen trente landslaget, uttalte han at det å trene er gratis. Med det mente han at det er ingen grunn til å ikke være bedre trent enn motstanderlaget, om det så måtte være Sverige, Canada eller Russland.

Samme innstilling har Vålerengas hovedtrener fremdeles. Gjennom hele sommeren har fys-trener, Jon Aase, kjørt et tøft og brutalt treningsopplegg for gutta. De har vist god treningsmoral og stå-på-vilje, og lørdagens Iron Man-seier er resultatet av alt arbeidet som er blitt lagt ned siden slutten av forrige sesong.

– Vi begynte med sommertrening litt over en uke etter sesongslutt, og alle vi som har vært med visste at vi hadde trent bra. Men en hockeysesong er lang, så det gjelder å være i best mulig form hele året, sier kaptein Brede Csiszar.

Møter Storhamar i første kamp

Nå går Vålerenga hockey på is. Første seriekamp skjer i Fjellhallen på Gjøvik fredag 8. september. Da skal iskrigerne fra Oslos østkant ut og måle krefter mot Storhamar, et lag de elsker å slå.

Mandag klokka 16.00 blir det offisiell åpning av istreningene i Ungdomshallen med strippestraffer i god Vålerenga-ånd. Det er åpent for alle som ønsker å ta turen.

Topp ti-lista ser du her. Full oversikt over plasseringene finner du her.

 

Powered by Labrador CMS