Skal du grille, må du fortsatt forholde deg til det generelle bålforbudet, selv om det ekstraordinære forbudet nå er opphevet.

Opphever det ekstraordinære forbudet, men kommer med viktig beskjed: – Kun tillatt på de av øyene som har dette

Opphevelsen av det ekstraordinære forbudet mot bruk av ild trådte i kraft torsdag den 29. juni klokken 12.00. Med det er det igjen kun det generelle bålforbudet som gjelder. 

Publisert

Det generelle forbudet gjelder for perioden fra 15. april til 15. september.

«Som følge av nedbøren som har falt den siste uken, i kombinasjon med fremtidige værprognoser og redusert skogbrannfare, oppheves det ekstraordinære forbudet mot bruk av ild», heter det i en pressemelding fra Brann- og redningsetaten i Oslo.

I den anledning deler etaten også flere oppfordringer om hvordan de ønsker at publikum skal forholde seg til det generelle bålforbudet.

Forbudt hele året på øyene

«Du kan grille i parker og grøntområder og i strandsoner som ligger med god avstand fra vegetasjon (med mindre annet er spesifisert på stedet). NB! Grilling på øyene i Oslofjorden er KUN tillatt på de av øyene som har opparbeidet tilrettelagte grillplasser. Bål er forbudt hele året på øyene», heter det blant annet.

«I stor grad er du selv med på å avgjøre hvordan skogbrannsesongen blir for alle oss som jobber med brannslokking. Er du aktsom og spiller på lag med forhold og regler, bidrar du til å senke risikoen for skogbranner og branner i vegetasjon og avfallscontainere», understreker etaten.

Ingen sneipkasting 

Brann- og redningsetaten ber ellers om at folk unngå å benytte grill eller åpen ild om man skulle være i tvil om det er trygt samt ikke tenne bål andre steder enn tilrettelagte bålplasser.

Å droppe engangsgrill og åpen ild når du er beruset samt ikke kaste sigarettsneiper i skogkanten, blomsterkasser og potter på balkonger, terrasser og gateplan står også på listen over det etaten helst vil at folk unngår å gjøre.

Dette innebærer det generelle bålforbudet for deg:

1. Dine handlinger, ditt ansvar, alltid uansett.

2. Du kan benytte tilrettelagte grill- og bålplasser i regi av Oslo kommune.

3. Du kan grille i parker og grøntområder og i strandsoner som ligger med god avstand fra

vegetasjon (med mindre annet er spesifisert på stedet). NB! Grilling på øyene i Oslofjorden er KUN tillatt på de av øyene som har opparbeidet tilrettelagte grillplasser. Bål er forbudt hele året på øyene.

4. Du kan benytte bålpanne og utepeiser i egen hage, eller der hvor det er tilrettelagt for dette i

fellesarealer i sameier og borettslag.

5. Du kan benytte stormkjøkken, primus og annet utstyr på tur i marka.

6. Følg alltid de råd som gis i forbindelse med skogbrannfaren der du er. Øker faren, avstå fra

bruk av åpen ild i skogen som en hovedregel.

7. Hvis du selv starter eller kommer over en begynnende skogbrann må du; raskt varsle 110, starte slokking om mulig, og bidra med informasjon til våre mannskaper.

Kilde: Brann- og redningsetaten i Oslo

Powered by Labrador CMS