Stillingen som direktør i barne- og familieetaten er et åremål på seks år med mulighet for fornyelse.

Han blir ny øverste sjef for barnevernet i byen

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Barne- og familieetaten har en av samfunnets viktigste og mest komplekse oppgaver.

Publisert

– Å beskytte barn og unge er et av de viktigste oppdragene til fellesskapet. Barne- og familieetatens arbeid er helt sentralt for å sikre trygge rammer for barn og unge i sårbare situasjoner i Oslo. Jeg er glad for at vi får en dyktig ny direktør i etaten som skal følge opp dette viktige arbeidet videre, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Sunniva Holmås Eidsvoll.

Kjetil Andreas Ostling har gjennom nesten 30 år jobbet med barnevern. Karrieren i barnevernet startet i nettopp barne- og familieetaten, som miljøterapaut ved Borger With ungdomsinstitusjon. Senere har han vært avdelingsdirektør i barne- og familieetaten.

Ostling har hatt flere sentrale lederroller i det statlige barnevernet, både i Bufdir og Barne- og familiedepartementet. Han har også hatt en rekke ulike roller i både fagbevegelsen og i politikken.

– Jeg gleder meg

– Vi får vi inn en ny direktør med solid fagkompetanse og bred ledererfaring. Ostlings lange erfaring med barnevernet vil være nyttig når han skal lede arbeidet med å gi trygge og riktige tjenester til barn og familier som trenger det, sier Holmås Eidsvoll.

Ostling vil bli øverste leder for barne- og familieetatens 960 ansatte.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Barne- og familieetaten har en av samfunnets viktigste og mest komplekse oppgaver. Oslo driver spesialiserte barnevernstjenester med bolig og avlastningstiltak for barn med funksjonsnedsettelser og alvorlige sykdommer, sier Ostling.

Kjetil Andreas Ostling jobbet sist i barne- og familieetaten i 2017, og ser nå frem til å komme tilbake.

Åremål på seks år

– Barne- og familieetaten kjennetegnes av dyktige og engasjerte ledere og ansatte på alle nivåer. Jeg er veldig motivert for å bygge videre på alt det gode arbeidet som pågår, sier Ostling.

Ostling ble valgt etter en grundig ansettelsesprosess. Stillingen som direktør er et åremål på seks år med mulighet for fornyelse en gang.

Powered by Labrador CMS