Facebook-gruppa Ja til bilen er nå arkivert. Det betyr at den ikke lenger er aktiv. Skjermdump fra Facebook

Facebook-gruppen Ja til bilen er parkert

Den 4. desember opplyste tidligere administrator av Facebook-gruppa Ja til bilen Jarle Aabø at han trekker seg som administrator for den omstridte Facebook-gruppa. Nå er gruppa også arkivert.

Publisert

«Ikke med det letteste hjerte, men jeg har bestemt meg for å fratre som administrator for Facebook-forumet Ja til bilen. Det har vært fantastisk å få lov til å være med i dette elleville prosjekt, men nye engasjementer gjør at jeg er kommet i tidsnød. Hva som skjer videre med Ja til bilen overlates nå til administratorer, moderatorer og medlemmer. Takk for meg.», sier gruppens administrator Jarle Aabø.

I går ble gruppa også arkivert. Det betyr at det ikke lenger er noen aktivitet i den.

Ja til bilen er arkivert, er siste nytt fra Facebook-gruppen Ja til bilen. Skjermdump fra Facebook

Bil og bompenger

Ja til bilen ble opprettet i juni 2017 og har holdt på i to år. I denne tiden har gruppa monomant fokusert på bilens posisjon i byen, bompenger, infrastrutur og bomringen. Gruppens administratorer skriver om gruppen:

«Vi har dekket biler, busser, trikker, t-baner, parkeringsplasser, utekontorer, byråder som Raymond Johansen/Lan Marie Berg, beboerparkering, bomringer og alt annet innen samferdsel.

Hver måned har det skapt rundt 150.000 engasjementer. Rekorden er 290.000 likertrykk og leserkommentarer de siste 28 dager… Personer som har hatt negative hensikter eller bedrevet upassende ytringer har blitt blokkert, langt mer enn 500 profiler».

Den tidligere pressemannen Jarle Aabø har vært lederen og talspersonen i Ja til Bilen. Han har til tider skapt et enorm engasjement. Foto: Privat

– Mange nettroll

Til VårtOslo sier Jarle Aabø følgende om hvorfor han avslutter engasjementet sitt i gruppa:

– Motivet for prosjektet har kun vært å skrive nyhetsartikler om samferdsel og skape debatt. Etter hvert som aktiviteten økte, kom jeg i en posisjon der tiden ikke strakk til for å kunne gjøre en god jobb. Å gjøre ting halvveis, liker jeg ikke, sier han.

Ja til bilen-administratoren er stolt av det store engasjementet gruppa har skapt. Samtidig har han lært at samferdsel «er meget godt stoff og at det finnes alt for mange nettroll på Facebook».

– En gledens dag

Noen vil si at Aabø selv har vært et nettroll. Blant dem Ja til bilen-gruppa har gått hardt ut mot en rekke ganger har vært MDG-ekteparet Eivind Trædal og Lan Marie Nguyen Berg.

Trædal har på Facebook spekulert i om Ja til Bilen-gruppa og Jarle Aabø har vært finansiert av noen eksterne personer:

«Ooog der blei hat og hets-gruppa "Ja til bilen" arkivert, gitt! En gledens dag. Og interessant timing nå etter valget. Det er nesten så man skulle tro at noen har kutta støtten.», sier Trædal i en status.»

Selv mener Aabø at gruppe ikke har bedrevet hets eller hat. – Derimot har kommentarfeltene på FB vært utsatt for upassende innlegg, som vi har brukt store ressurser på å fjerne raskt.

Administrator Jarle Aabø melder om sin fratreden. Skjermdump fra Facebook

– Kun en hobby

Aabø avviser overfor VårtOslo at han har blitt finansiert utenfra: «Dette har alltid vært et dugnadsprosjekt», sier han.

Om hva som venter nå, sier Aaby følgende.

– Ja til bilen har kun vært en hobby, og nå frigjøres mye tid til min andre hobby som er musikk. Jeg har nettopp vært i Stockholm og spilt inn et nytt album sammen med Per Lindvall og Sven Lindvall og Oslo-gitaristen Stein Bull-Hansen. Albumet kommer ut etter jul.

Powered by Labrador CMS