Økokrim. Foto: VårtOslo

Tiltale i Boligbygg-saken tas kanskje ikke ut før i 2019

Publisert

Så langt er bare en person siktet for grov økonomisk utroskap i Boligbygg-saken. En eventuell tiltale, kommer ikke med det første, ifølge økokrim.

Boligbygg-saken handler om en konsulent i Boligbygg som har kjøpt 51 leiligheter for 222 millioner. Konsulenten har samarbeidet med flere kjente konkursgjengere ved salgene, og selgerne skal ha tjent rundt 60 millioner kroner.

Skattekrim gransker selgerne. Finanstilsynet gransker to advokater som har mottatt oppgjør fra kommunen. Boligbygg har besluttet å gjennomføre en ekstern granskning og har samtidig stanset alle boligkjøp.

Grov økonomisk utroskap

Det er førstestatsadvokat Håvard Kampen som holder i saken hos økokrim.

– Saken er i en tidlig fase. En eventuell tiltale blir erfaringsmessig tatt ut først langt ut i 2018, kanskje ikke før i 2019. Politiet innhenter nå informasjon, det vil si finner dokumenter, gjør databeslag og gjennomfører avhør, sier Kampen.

Boligbygg-konsulenten er siktet for grov økonomisk utroskap fordi han ikke sørget for at handelen ble gjort billigst mulig. Det er et underliggende premiss at handelen ikke skal være unødvendig dyr, informerer Kampen.

Powered by Labrador CMS