Hagegata 30. Demonstrasjon. Rødt. Foto: Bjørnar Morønning

– Det var trist og provoserende å se inn vinduene og se at her kunne det bodd folk. Rett ved et kollektivknutepunkt til og med

– Det må skjæres gjennom, byrådet må sette penger på bordet og få folk i blokka. Det fins ingen bedre plass enn i en tom blokk akkurat midt på Tøyen, mener Rødt i Gamle Oslo.

Publisert

Rødt Gamle Oslo har fått nok av årevis med uthaling av tid og varsel om «mulig kartlegging av igangsetting av forsøk» når det gjelder tomme kommunale boligblokker.

Lokallaget i Rødt hang derfor i går opp banner og gjennomførte en markering foran blokka midt på Tøyen Torg, Hagegata 30. Dette for å sette fokus på at blokka har stått tom i snart fem år, og at Rødt mener byrådet rett og slett somler i arbeidet med å få folk inn i leilighetene igjen.

– Vi mener det må skjæres gjennom, og byrådet må sette penger på bordet og få folk i blokka, sier Kathy Joakimsen, førstekandidat for Rødt i Gamle Oslo. Foto: Bjørnar Morønning

– Trist og provoserende

Førstekandidat for Rødt i Gamle Oslo, Kathy Joakimsen, var med og hang opp banneret på taket på den folketomme blokka.

– Den lenge etterlengtede boligpolitikk byrådet kom med i mai, er alt for lite og alt for sent. Det var trist og provoserende å se inn vinduene og se at her kunne det bodd folk. Rett ved et kollektivknutepunkt til og med, sier hun.

– Sett i gang

– Vi vil at bydelsutvalgets vedtak om at Hagegata 30 bør bli en pilot på boligsosiale løsninger skal gjennomføres. Det er mer enn nok av utgreiinger og konkrete forslag å velge mellom. Så det er faktisk bare å gjøre det nå, sier Joakimsen.

Den tomme boligblokka i Hagegata 30 har stått tom i snart fem år, og Rødt mener byrådet rett og slett somler i arbeidet med å få folk inn i leilighetene igjen. Foto: Bjørnar Morønning

Hun peker på løsninger som «leie-til-eie», «innsats for leie», «etablererbolig», student- og eldre-bokombinasjoner eller andre boligsosiale løsninger.

– Vi mener det må skjæres gjennom, og byrådet må sette penger på bordet og få folk i blokka. Rødt vil bare få dette gjennomført, og det fins ingen bedre plass enn i en tom blokk akkurat midt på Tøyen, sier Kathy Joakimsen.

- Boligprisene i Oslo skriker etter boligpolitikk for folk flest, sier Mikkel Øgrim Haugen, femtekandidat for Rødt til bystyret. Foto: Bjørnar Morønning

Boligprisene skriker etter boligpolitikk

Også Mikkel Øgrim Haugen, femtekandidat for Rødt til bystyret, var med på aksjonen. Han bor på Tøyen og vil kjempe for en mer sosial boligpolitikk.

– Det er bra at flertallet i bystyret skal vedta et boligsosialt pilotprosjekt for Hagegata 30. Nå gjelder det å gjennomføre, for boligprisene i Oslo skriker etter boligpolitikk for folk flest, sier han.

Powered by Labrador CMS