Antall usolgte boliger er for øyeblikket blant det laveste på flere år.
Antall usolgte boliger er for øyeblikket blant det laveste på flere år.

Sterk vekst i boligprisene i februar. – Det er ingen grunn til å vente med å legge boligen ut for salg

– Jeg vil oppfordre de som planlegger boligsalg denne våren å ikke vente til etter påske med å få boligen på markedet. Etterspørselen etter boliger er stor nå og det er ingen grunn til å vente med å legge boligen ut for salg, sier Eiendom Norge.

Publisert

Boligprisene steg med 1,5 prosent i februar 2022. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,7 prosent.

– Boligprisene fortsatte å stige sterkt i februar. Mye av prisveksten kan forklares med at det er markant lavere utbud av bruktboliger så langt i år, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge forteller at det er svært få boliger ute for salg nå.
Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge forteller at det er svært få boliger ute for salg nå.

– I tillegg til at svært mange boliger ble solgt i november og desember i fjor, har den nye avhendingslova fra nyttår skapt en flaskehals. Etter lovendringen tar det betydelig lenger tid å forberede et boligsalg, sier han i en pressemelding.

– Få boligen ut på markedet

– Jeg vil oppfordre de som planlegger boligsalg denne våren å ikke vente til etter påske med å få boligen på markedet. Etterspørselen etter boliger er stor nå og det er ingen grunn til å vente med å legge boligen ut for salg, sier Lauridsen.

Det er så langt i år solgt betydelig færre boliger enn i fjor.

– Det korte salgstiden sammen med færre antall nye boliger på markedet gjør at antall usolgte boliger for øyeblikket er blant det laveste på flere år, sier Lauridsen.

– Tenk deg om to ganger

Oslo hadde den svakeste utviklingen i tolv måneders veksten med en oppgang på 3,3 prosent.

– I områder med sterk prisvekst vil jeg oppfordre boligkjøperne til å tenke seg om to ganger i hete budrunder. Historisk har det vist seg at det tar mange år å hente igjen perioder med svært sterk boligprisvekst, og det er også dokumentert at det er vanskelig å gjeninnhente prisvekst skapt av hete budrunder, sier han.

Når Norges Bank har varslet flere renteøkninger i 2022 er det sannsynlig at boligmarkedet vil få en mer moderat utvikling etter hvert, mener Lauridsen.

Powered by Labrador CMS