Oslo har den sterkeste nedgangen i boligpriser i høst.
Oslo har den sterkeste nedgangen i boligpriser i høst.

Oslo har svakest prisvekst i boligmarkedet

I 2020 hadde hovedstaden sterkest boligprisvekst. Nå ligger Oslo an til å få den svakeste prisveksten av de store byene i Norge.

Publisert

– Den mer moderate utviklingen i Oslo må sees i sammenheng med at boligprisene her er svært høye. Gjennomsnittprisen for en bolig i Oslo er i oktober om lag to millioner høyere enn i både Trondheim, Bergen og Stavanger. Prisnivået gjør at både utlånsforskriften og renteøkningene som kommer, vil få større effekt i Oslo enn i områder hvor prisene og gjeldsgraden er lavere, sier administrerende direktør, Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Boligprisene i Oslo falt med 0,6 prosent i oktober, viser fersk statistikk fra Eiendom Norge. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene i hovedstaden ned 0,1 prosent. Verdien på bruktboliger har nå falt i sju av de siste åtte månedene.

Men totalt har prisene i Oslo steget med 5,5 prosent de siste tolv månedene. Kvadratmeterprisen ligger nå i snitt på 85 618 kroner.

– Gode nyheter

Direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund tror tiden for kraftig prisvekst kan være over for denne gang.

– Ved utgangen av pandemien og inngangen til en periode med stigende renter, tror vi at den sterke boligprisveksten er historie. Oslo går foran og har nå den svakest prisveksten av alle de store byene, sier han.

– Alt ligger nå til rette for en svakere prisvekst i årene som kommer. Dette er gode nyheter, særlig for førstegangskjøpere som vil oppleve noe mindre konkurranse i boligmarkedet

Powered by Labrador CMS