Rune Ervik (60) er hos optiker for første gang i sitt liv.

Blå Kors og optikerkjede delte ut synstester og briller. Rune (60): – Denne julegaven setter jeg ekstra pris på

47 fikk bedre syn i førjulsgave da optikerkjeden Specsavers ga synsundersøkelse og briller i julegave. – Jeg har aldri vært hos optiker før, sier Rune (60).

Publisert

Julen handler om å glede andre, og i år inviterte optikerkjeden Specsavers brukere hos Blå Kors til en komplett synsundersøkelse samt nye briller. Behovet var stort, og nærmere 50 mennesker takket ja til tilbudet.

Denne uken møtte Rune Ervik (60) opp til det som viste seg å være hans første synsundersøkelse noensinne. – Jeg har aldri hatt problemer med synet, men nå er jeg oppi 60-årene og tenkte at det var på tide å sjekke.

Trang økonomi og nedprioritert øyehelse

– Det er viktig å ta vare på øynene sine, men dessverre kommer dette langt ned på listen for mange. Nå setter butikkene i Oslo fokus på en gruppe som trenger ekstra støtte, og det er jeg veldig stolt av, sier Specsavers-leder Henning Eriksen i en pressemelding

Blå Kors jobber med alkohol-, rus- og spillavhengighet. Til tross for at rusmisbruk kan påvirke synet, står ikke øyehelse alltid øverst på prioriteringslisten til Blå Kors’ gjester. Synsundersøkelse og briller er for mange en stor utgift, og avansert teknologi, spesialtilpassing og solide materialer er dyrt.

Optikerassistent Synne (t.v), Jostein Hågan (Blå Kors) og Henning Eriksen (Specsavers).

– Mange av gjestene våre har ikke korrigert synet på flere år, ofte på grunn av det økonomiske aspektet. Andre har valgt rimeligere løsninger, som briller fra billige butikker med feil styrke. Det har kanskje gjort synet litt bedre, men det har til gjengjeld utløst hodepine. Flere trenger spesialtilpassede briller, på grunn av for eksempel skjeve hornhinner. Derfor er et prosjekt som dette viktig, sier Jostein Hågan, leder for gatenære tilbud i Blå Kors.

Behov for lesebriller

Runes første synsundersøkelse avdekket et behov for lesebriller. Han leser mye på skjerm og da kommer selvsagt brillene godt med.

– Optikeren sa jeg hadde godt syn, så det var hyggelig å høre i en alder av 60. Denne julegaven setter jeg ekstra pris på, det var en fin gest, smiler han.

Powered by Labrador CMS