Reza Rezaee (Rødt) satt i bystyret fra 2003 til 2007. Da han nylig gikk bort hadde han fortsatt verv som politiker i bydel Sagene.

Reza Rezaee bisettes fra Sagene kirke onsdag klokken 14

Når tidligere bystyre- og Sagene-politiker Reza Rezaee (Rødt) bisettes fra Sagene kirke onsdag klokken 14, vil ordfører Marianne Borgen (SV) være til stede for å representere Oslo kommune og bystyret.

Publisert

— Når tidligere bystyremedlemmer går bort pleier vi å sende en bårebukett eller lignende. Jeg kommer også til å være til stede i bisettelsen, sier ordfører Marianne Borgen (SV).

Reza Rezaee var født på juleaften i 1960. Han kom som flyktning fra Iran til Norge i 1987.

— Vondt og trist at du ikke er blant oss

Reza satt i bystyret for Oslo SV fra 2003-2007. Men brøt senere med SV, etter at partiet i regjering besluttet å sende 150 spesialsoldater til Afghanistan.

Han gikk i stedet inn i Rødt og var partiets ordførerkandidat i 2011. i den påfølgende fireårsperioden satt i han Oslo bystyre for Rødt sammen med Bjørnar Moxnes.

I årene etterpå var han representert i bydelsutvalget i Sagene bydel, hvor han var svært godt likt. Blant de mange vervene han bekledde var også som styremedlem i Noregs Mållag.

— Det er veldig vondt og trist at du ikke lenger er blant oss. Du etterlater et stort tomrom, sier Bjørnar Moxnes (Rødt).

— Det vil merkes av alle oss i Rødt, av ungdom og eldre på Sagene, av alle du har stått sånn på for gjennom så mange år - med smittsom entusiasme, inkluderende, vennlig og oppmerksom, og med et skarpt blikk for urett og stort engasjement for rettferdighet og sosialisme, sier Moxnes

Powered by Labrador CMS