— Det er synd at Aabø returnerer til Oslo-politikken via FNBs valgkamp, men det er dessverre ikke overraskende, sier Eivind Trædal. Her avbildet under MDGs valgvake i 2019.

Eivind Trædal (MDG) ut mot FNB-rådgiver: - Jarle Aabø har drevet personforfølgelse og hetskampanje mot meg og byråder

FNB-ansettelsen av Jarle Aabø som rådgiver satte i gang munnhoggeri mellom Eivind Trædal (MDG) og bompengpartiet i bystyret. — Dette er en karakter som har drevet omfattende personforfølgelse og hetskampanje mot meg, flere av byrådene og mange andre i bystyret, sa Trædal.

Publisert

Under en bystyredebatt onsdag om regulering av blant annet parkeringsplasser ved en ny boligblokk på Brattlikollen forklarer Britt Fossum (FNB) hvorfor hennes parti vil stemme mot byrådets forslag.

FNB-politikeren understreker i innlegget at det er for få p-plasser og hun mener også det bygges for høyt og tett i Oslo.

— Ukollegialt og dypt problematisk

— Folk vil ikke bo i høyden og tett og alt dette her. Som folkevalgt trodde jeg vi skulle lytte til folket. Så jeg tror mye av hetsen, som blant annet florerer på nett, forsvinner om man starter med å lytte til folket. Folk er fortvilet, sa Fossum.

Uttalelsen fikk MDGs Eivind Trædal til å be om ordet i reguleringssaken.

— Når det kommer til hva som skaper hets, vel så hvis dere i FNB lar vær å ansette Jarle Aabø som kommunikasjonsrådgiver for valgkampen så tror jeg dere vil ha en sterkere sak i å argumentere langs de linjene, sa MDG-politikeren.

— Men det virker jo som dette er en politisk metode blant enkelte partier å skape den type aggressivitet på internett, så der ville jeg nok gått litt stillere i dørene hvis jeg var dere, sa Trædal under møtet.

— Jeg opplever det som ukollegialt og dypt problematisk at bompengepartiet ønsker å bruke den typen metoder i valgkampen. Jeg synes også det er rimelig spesielt at man trekker inn i en politisk diskusjon at byrådet skal endre mening for å unngå hets. sa MDG-politikeren.

Jarle Aabø fotografert i 2019 på vei til en demonstrasjonen hvor Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) demonstrerer ved bommen i Middelthunsgate.

Aabø: — Jeg har aldri skrevet upassende ting

— Det viser for meg en form for avslappet holdning til et alvorlig demokratisk problem som bompengepartiet spesielt har bidratt til i oslopolitikken. Og som jeg virkelig vil anmode dere om å tenke gjennom. Dette er virkelig problematisk og den typen kommentarer som kom i denne debatten her fra Britt Fossum reagerer jeg kraftig på, sa Trædal.

VårtOslo har snakket med Jarle Aabø på telefon. Men han svarer på Trædals uttalelser via epost.

— Dette er tull, tøys og fri fantasi fra MDG-erens side. Trædal bør beklage denne personhetsen han driver med fra talerstolen i et formelt bystyremøte, skriver Aabø i eposten.

— Jeg har aldri drevet med personhets, hat eller skrevet upassende ting i sosiale medier. Derfor er ordene fra Trædal direkte usanne, og det er trist at han sprer denne løgnen gjentatte ganger. Siden 2015 har dette dukket opp med jevne mellomrom fra Trædals fantasiverden, men han har aldri klart, selvfølgelig, å dokumentere dette tøyset, skriver Jarle Aabø.

— Trædal har selv voldsomme innlegg

I bystyremøtet skapte Eivind Trædals uttalelse også forvirring hos FNB. Partiets gruppeleder, Bjørn Revil, hadde åpenbart ikke helt fått med seg at MDG-politikeren gikk hardt ut mot ansettelsen av Aabø som rådgiver i stortingsvalgkampen.

— Mystisk av Trædal å hevde at vi bruker Aabø som rådgiver i bystyregruppen vår. Så Trædal er velkommen til å beklage det, sa Bjørn Revil under bystyrets møte.

— Jeg henviser til en artikkel i Kampanje 30. april i år som fastslår at bompengepartiet i Oslo bruker 100.000 kroner på PR-hjelp fra Jarle Aabø til stortingsvalgkampen, presiserte Eivind Trædal.

Miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) er gift med partifellen Eivind Trædal. Ifølge Trædal har Jarle Aabø stått bak det MDG-politikeren kaller "personfokusert aggresjon".

FNBs Cecilie Lyngby er både bystyrerepresentant i Oslo og FNBs partileder nasjonalt. Hun valgte også å reagere på Trædals uttalelse under debatten om en boligblokk på Brattlikollen.

— Hva Aabø har gjort på sin fritid på sosiale medier tidligere har vi ingenting med å gjøre. Og at vårt parti nå får skylden for hets på sosiale medier av representanten Trædal bekymrer meg når Trædal selv har ganske voldsomme innlegg. Noe vi aldri har hatt. Vi har aldri holdt på med hets. Vi holder på med politikk, sa Lyngby.

— Hang seg opp i barnevogna vi kjøpte

Jarle Aabøs påstand om at han «aldri har drevet med personhets, hat eller skrevet upassende ting i sosiale medier» får kraftig motbør fra Eivind Trædal. Han nevner blant annet at ektefellen og byråden Lan Marie Berg (MDG) ble hetset på Facebook-siden Aabø tidligere administrerte.

— Jeg er ikke overraska over at Aabø nekter for dette, men hans metoder er godt kjent. Gruppa «Ja til bilen i Oslo» var et sted der personfokusert aggresjon mot MDG generelt og kona mi og meg spesielt var en sentral del av innholdet, og der Aabø kunne henge seg opp i de mest absurde ting, som hvilken barnevogn vi kjøpte, sier Eivind Trædal.

— Hvis Aabø har en mappe med ting jeg har sagt som visstnok er grusomme, så får han bare dele det. Men det vil han nok neppe gjøre, for da vil folk raskt se at han bløffer. Jeg synes det er synd at Aabø returnerer til Oslo-politikken via FNBs valgkamp, men det er dessverre ikke overraskende, sier MDG-politikeren.

Powered by Labrador CMS