Med over 1.000 nye koronatilfeller sist døgn bare i Oslo skal helseminister Ingvild Kjerkhol (Ap) i krisemøte med hovedstadsregionen i dag.

Rekordhøy koronasmitte: Helseministeren møter Oslo og nabokommunene i Viken

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) skal møte kommunene i Viken og Oslo kommune klokken 12.30 i dag for å diskutere koronatiltak.

Publisert

Statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland deltar også i møtet, skriver VG.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) åpnet onsdag for at det kan komme påbud om bruk av munnbind i Oslo. Det kan bety påbud også i Viken-kommunene rundt hovedstaden.

— Nye tiltak må være logiske

I Oslos nabokommuner har det vært vurdert som lite hensiktsmessig med påbud om munnbind hvis ikke Oslo også innfører det.

— Nye, omfattende smitteverntiltak må være logiske, hensiktsmessige og sammenhengende, sier kommunaldirektør Kenneth Andre Johannessen i Indre Østfold.

Hvis ikke risikerer kommunene å undergrave tilliten mellom befolkningen og myndighetene, mener han.

— Hvis du må ha munnbind på bussen eller et halvtomt tog, men kan gå inn på en kino, konsert, treningssenter eller på skole og jobb uten munnbind, skurrer det for folk, sier Johannessen.

Pressekonferanse klokka 16

Statsminister Jonas Gahr Støre, finansminister Trygve Slagsvold Vedum og helseminister Ingvild Kjerkol holder pressekonferanse om koronasituasjonen klokka 16.

Helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg skal også være til stede på pressekonferansen.

Smittetallene i Norge er høye. Onsdag ble det registrert 4.045 koronasmittede personer i Norge, 2.525 flere enn samme dag i forrige uke.

I tillegg er omikronvarianten påvist flere steder i landet. Varianten antas å være mer smittsom enn andre varianter av koronaviruset.

Powered by Labrador CMS