Mange reagerte sterkt på at skiltingen til venstre, var fjernet til fordel for skilter i tråd med Oslo kommunes skiltmal (til høyre).
Mange reagerte sterkt på at skiltingen til venstre, var fjernet til fordel for skilter i tråd med Oslo kommunes skiltmal (til høyre).

Bislett stadion får tilbake sine gamle skilter

En storm av sinte reaksjoner fra oslofolk har fått kommunen til å snu. Nå får Bislett stadion tilbake de opprinnelige skiltene fra gamle dager.

Publisert

– Fonten på et bygg er en integrert del av bygget og av arkitekturen, ikke noe som velges for å matche fonten på Oslo kommunes nettsider og informasjonsbrosjyrer. Dette må de ansvarlige forstå og bytte tilbake snarest, var reaksjonen fra Bislett-beboer Emil Aas Stoltenberg.

Han var en av mange som reagerte sterkt. Det gjorde også kulturbyråd Rina Mariann Hansen (AP) og Rødt-representant i bystyret, Eivor Evenrud.

Nye skilter i svart eller grå

Nå har Kultur- og idrettsbygg, i samarbeid med blant andre Byantikvaren, gjort en ny vurdering av hovedskiltene på Bislett stadion. De anbefaler at man re-etablerer «Bislett stadion» i store bokstaver over de tre inngangene.

Ny skilting vil være i svart eller mørk grå slik de var opprinnelig på gamle Bislett. Dette skal gi et helhetlig uttrykk tilpasset byggets arkitektur og historie, i tråd med anbefalinger fra Byantikvaren. De gamle skiltene fra 2005 i henholdsvis rødt, gult og svart anbefales ikke gjenbrukt.

Utvikler skisser

– Jeg har forståelse for at skiltingen av Bislett Stadion skaper et stort engasjement. Reaksjonene gjør at vi mener det er fornuftig å se på dette en gang til. Derfor har jeg gitt fagfolkene i kommunen oppdraget med å utvikle skisser som skal testes ut før vi tar et endelig valg, sier Victoria Marie Evensen (Ap), byråd for næring og eierskap i Oslo, i en pressemelding.

Flere av Oslo kommunes idrettsanlegg har hatt skilter med mangler og avvik, og kommunen har de siste årene oppdatert flere av disse for å gjøre det enklere å finne frem til sentrale funksjoner i anlegget, og for å ivareta universell utforming for publikum og brukere.

Powered by Labrador CMS