Sånn så bilruten ut fra innsiden da polititet stoppet føreren.

Er du lei av å ha førerkort på bil? Dette er løsningen

I natt endte ferden for en sjåfør på Smestad etter å ha kjørt i trafikken med denne frontruta. — Skrap ruta eller mist lappen, er beskjeden.

Publisert

"I Smestadkrysset stoppet en patrulje en bil hvor fører ikke skrapet frontruta. Vi tok beslag i førers førerkortet og oppretter anmeldelse", melder politiet i Oslo litt over klokken 01.00 i natt.

Loven er tydelig - hvis du ikke har sikten i orden, risikerer du enten bot eller førerkortbeslag.

— Skrap ruta eller mist lappen, er beskjeden fra NAF.

Dugg kan også koste deg lappen

— Selv om du «bare» skal en tur til butikken kan en bil full av snø, is og dugg koste deg lappen, skriver NAF på sin nettside og anbefaler alle å ha isskrape med børste.

Vegtrafikklovgivningen sier at fører skal sørge for å ha tilstrekkelig utsyn til alle sider. Snø, is, dugg og annet skal ikke hindre sikten eller virke forstyrrende.

Utrykningspolitiet opplyser til NAF at deres håndhevingspraksis er følgende: Så lenge «vindusviskerfeltet» på frontruten, samt sidevinduene foran B-stolpen (de forreste sidevinduene), er frie før snø, is og dugg, gis det ingen reaksjon.

— Normalt 4.000 kroner i bot

Hvis det er skrapt eller fjernet mindre enn dette gis et forenklet forelegg eller i verste fall beslaglegges førerkortet.

— Men hvis halve frontruten eller mer er dekket av snø eller is, eller de trafikale forholdene på stedet er skjerpende, blir forholdet anmeldt. Påtalemyndigheten vurderer botens størrelse, normalt 4.000 krone, og eventuelt inndragning av føreretten for tre måneder eller mer, om sikten er «sterkt begrenset» på grunn av is, snø, dugg eller lignende, opplyser Utrykningspolitiet.

Powered by Labrador CMS