Sola tittet til slutt frem på torsdagskvelden. Foto: André Kjernsli

– Årets OverOslo-festival var en seiersgang og kommer til å være det også til neste år

OverOslo er en særdeles kommersiell festival, der mange av publikummerne er fulle og middelaldrende. Generelt god stemning og lett tilgjengelig musikk oppsummerer årets festival.

Selv om solen stort sett uteble, og heldigvis også regnet, ble festivalen med utsikt over Oslofjorden, OverOslo, som vanlig en minnerik og koselig affære.

Den første dagen ble Sondre Justad den store stjernen. 6000 mennesker ble svøpt inn i hans karismatiske, intense og nære musikk og fremføring. Uansett hva man synes om Justads musikk, var konsertopplevelsen på alle måter noe å beundre.

På festival er ikke musikk alt. Jeg vil nesten tørre å påstå at innlevelse og sceneshow er en minst like viktig faktor, spesielt hvis man ikke har et sterkt personlig bånd til artisten.

Oslo-bandet No. 4 bydde også opp til dans. Thomas Dybdahl ga en dypere og mer sofistikert opplevelse. For gjennomsnittlig musikkinteresserte folk, må dag én ha vært en triumf hva gjelder musikk.

Boney M synger ut. Foto: Christian Boger

Suksess med bergensbandet Lava

Dag to var ganske annerledes. Publikummet var betraktelig eldre, og artistene som spilte var gamle slagerveteraner som Mannfred Mann's Earth Band, The Proclaimers og ikke minst Toto.

Spesielt gøy var det å se hvor revet med den eldre garde ble av bergensbandet Lava. Folk sto og gynget frem og tilbake, nærmest i ekstase, og par holdt rundt hverandre av sanger så godt som ingen under 40 noen gang har hørt.

The Proclaimers skapte stemning med sin sympatiske, skotske folkrock. Foto: André Kjernsli

Så ja, dag to var dedikert til en ganske annen generasjon enn det gjengse popfestival-publikum. Toto bydde åpenbart opp til dans med sine mange slagere. Synd at lyden var så middelmådig.

Det var ingen tvil om at de fenget publikum og bydde opp til dans. Et langt jazzaktig parti i midten viste at bandet ikke bare fremfører hits.

Steve Lukather og vokalist Joseph Williams i TOTO. Foto: André Kjernsli

Kampen Janitsjar var heftige

På dag tre var Bigbang høydepunktet. Men spesielt imponerende var det da Kampen Janitsjarorkester inntok scenen. Det var mektig, tight og generelt heftig. Synd det varte så kort.

Den siste dagen spilte Turbonegro, Lemaitre, Klovner i Kamp og Dagny. Store og populære band som utvilsomt kan sine saker.

Vokalist og gitarist Øystein Greni i Bigbang. Foto: Christian Boger

God festivalstemning

OverOslo er en særdeles kommersiell festival, der mange av publikummerne er fulle og middelaldrende. Alt i alt appellerer festivalen til folk som er ute etter å ha det gøy, som vil kjenne på den gode festivalstemningen og et publikumsvennlig band synge inn i solnedgangen.

Generelt god stemning og lett tilgjengelig musikk kan vel oppsummere årets festival.

Selveste Manfred Mann våget seg også frem på scenekanten. Foto: André Kjernsli

Ingen radikale planer

Festivalsjef og gründer, Lars Petter Fosdahl, har følgende å si om årets festival:

– Vi har en ambisjon om å tilfredsstille det publikummet vi har hatt i tidligere år. Sånn sett er årets festival en enorm suksess. Folk virket strålende fornøyde, til tross for at været kunne vært bedre. Samtidig som lineupen skal være publikumsvennlig, ønsker vi også å prøve noe nytt, og løfte frem unge artister med en egen scene.

Når det kommer til neste års festival, mener festivalsjefen at de ikke har lagt noen radikale planer. Regelen er vel at man ikke skal bytte ut et lag som vinner. Årets festival var en seiersgang og kommer til å være det også til neste år.

OverOslo 2019
OverOslo 2019
OverOslo 2019
OverOslo 2019
OverOslo 2019
OverOslo 2019
OverOslo 2019
OverOslo 2019
OverOslo 2019
OverOslo 2019
OverOslo 2019
OverOslo 2019
OverOslo 2019
OverOslo 2019
OverOslo 2019
OverOslo 2019
OverOslo 2019
OverOslo 2019
OverOslo 2019
OverOslo 2019
OverOslo 2019
OverOslo 2019
Powered by Labrador CMS