Zaniar Matapour (43) fanget av overvåkingskamera på et serveringssted i Oslo ni timer før han skjøt og drepte to menn og skadet 21 andre mennesker ved Per på hjørnet og London pub.

Terrorsiktede Zaniar Matapour (43) samtykker i forlenget isolasjon

Politiet ber om at Zaniar Matapour (43), som er siktet for masseskytingen mot Per på hjørnet og London pub for to uker siden, blir holdt i isolasjon i ytterligere to uker.

Publisert

Begjæringen blir behandlet uten rettsmøte mandag

Terrorsiktede Zaniar Matapour (43) ble mandag 27. juni varetektsfengslet i fire uker, de to første i full isolasjon. Isolasjonen utløper mandag 11. juli.

Matapour samtykker til politiets begjæring om full isolasjon i ytterligere to uker, opplyser forsvareren, advokat Bernt Heiberg, til NTB. Rettens behandling vil derfor skje gjennom kontorforretning.

— Har per nå avhørt 286 vitner

— Det betyr at det ikke blir noe fysisk rettsmøte mandag, sier forsvareren.

Når det gjelder etterforskningen i saken opplyser politiet at den fortsetter med stor styrke.

— Vi har per nå avhørt 286 vitner, og vi har flere vitner på blokka som vi ønsker å komme i kontakt med. Det har også blitt innhentet inn et stort omfang av videomateriale og gjort en rekke beslag, sier politiadvokat Ida Fengsrud i Oslo politidistrikt til NTB.

— Ønsker å få hans forklaring

Den siktede har så langt ikke ønsket å la seg avhøre. Fengsrud opplyser at de har en dialog med forsvarerne til Matapour om det spørsmålet.

— Vi ønsker naturligvis å få hans forklaring, samtidig etterforsker vi bredt omkring den siktedes bevegelser, historikk og bakgrunn, sier hun.

Det var klokka 1.12 natt til lørdag 25. juni at det ble avfyrt skudd mot utestedene Per på hjørnet og London pub i Oslo sentrum.

To personer ble drept i angrepet, ti personer ble alvorlig skadd og elleve lettere skadd. Zaniar Matapour ble kort tid etter pågrepet av politiet. Han er siktet for drap, drapsforsøk og terrorhandling.

Powered by Labrador CMS