Mannskaper fra Oslo brann- og redningsetat fjerner is fra taket på et bygg i Dronningens gate i Oslo sentrum sent lørdag kveld, etter at en mann tidligere på kvelden ble fraktet til legevakt etter å ha fått en isklump i hodet da han passerte stedet.
Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Mannskaper fra Oslo brann- og redningsetat fjerner is fra taket på et bygg i Dronningens gate i Oslo sentrum sent lørdag kveld, etter at en mann tidligere på kvelden ble fraktet til legevakt etter å ha fått en isklump i hodet da han passerte stedet. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Mann kjørt til legevakt etter å ha fått isklump i hodet i Dronningens gate

Politi og brannvesen advarte publikum mot fare for takras, og oppfordret gårdeiere til å fjerne is og snø fra hustak i Oslo. Men lørdag kveld gikk det likevel galt i Dronningens gate.

Publisert

En mann ble lørdag kveld ved 21-tiden kjørt til legevakten etter han fikk en isklump i hodet i Dronningens gateOslo sentrum.

Politiet oppfordrer nå andre fotgjengere om å være varsomme. Faren for ras fra hus og bygårder er stor i mildværet.

Avhører vitner og sikrer åsted

— Da vi kom fram til stedet, var vi først litt usikre på om det skyldtes et sykdomstilfelle eller om vedkommende hadde fått en isklump i hodet. Et vitne fortalte imidlertid at mannen hadde fått en isklump i hodet og skulder, sier operasjonsleder Line SkottOslo politidistrikt til NTB.

Det er stor rasfare fra tak i hovedstaden. Store istapper falt lørdag ned og knuste ruter på flere biler i Bergstien på St.Hanshaugen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Det er stor rasfare fra tak i hovedstaden. Store istapper falt lørdag ned og knuste ruter på flere biler i Bergstien på St.Hanshaugen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mannen ble kjørt til legevakt, og skal ha vært ved bevissthet. Det er ikke snakk om alvorlige skader, ifølge politiet.

Området sikres nå av politiet, som bistår brannvesenet på stedet. Politiet utfører vitneavhør utover kvelden.

Mange ringer politiet

— Vi har opplevd en enorm pågang fra publikum når det gjelder istapper og snø som detter ned på gaten. De siste dagene har vi fått inn over 30 henvendelser hver dag, sier Skott.

Hun minner om at gårdeier har ansvar for å sikre bygårdene mot ras og at politiet ønsker at de fjerner is så raskt som mulig.

– Folk må være obs når været er slik det er nå. De må følge med hvor det er skiltet og være ekstra observante når de går på gaten. Det er heller ikke ønskelig at folk går i bilveien, sier operasjonslederen.

På St. Hanshaugen rykket både brannvesen og politi ut til Bergstien, der flere parkerte biler hadde fått knuste ruter etter at det hadde falt ned istapper fra en bygning. Deler av gaten ble sperret av.

Powered by Labrador CMS