— Det er ikke straffbart å ikke følge råd fra politiet. Men jeg må si at det var noen litt intense timer mandag kveld, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

Politidirektøren vil ikke svare på om det forelå konkret trussel mot Pride på Rådhusplassen i går

— Jeg forstår behovet for å møtes og for å markere, sier politidirektør Benedicte Bjørnland. Men hun vil ikke svare på om det forelå en konkret trussel mot Pride-arrangementet på Rådhusplassen i går.

Publisert

— Det PST har beskrevet i sin vurdering, er at det er en ekstraordinær trusselsituasjon. Det har vært gjennomført det man antar kan ha vært en terrorhandling, og trusselen er uavklart, sier politidirektør Benedicte Bjørnland til NRK.

Med utgangspunkt i denne informasjonen og informasjon som til enhver tid tilflyter PST og politiet, så valgte man å si til arrangøren at arrangementet burde utsettes, opplyser politidirektøren.

— Det var noen intense timer

Bjørnland sier hun har forståelse for at folk valgte å møte opp likevel. Tusener trosset politiets advarsel og møtte likevel opp på en improvisert støttemarkering etter skytingen i helgen.

— Jeg skjønner behovet for å møtes og for å markere. Det er ikke straffbart å ikke følge råd fra politiet. Men jeg må si at det var noen litt intense timer mandag kveld, sier politidirektøren.

PST-sjef Roger Berg sa mandag at de frykter nye angrep etter masseskytingen mot Per på Hjørnet og London pub natt til lørdag. Samtidig opplyste Berg at PST har bestemte mennesker i kikkerten.

Spontant strømmet mellom 2.000 og 3.000 mennesker til Rådhusplassen i et improvisert Pride-tog da det offisielle arrangementet var avlyst etter råd fra politiet.

Politidirektør Benedicte Bjørnland forteller at det under den spontane Pride-markeringen, etter at de offisielle arrangementet var avlyst mandag, ble satt inn ekstra ressurser ved Rådhusplassen.

— Så vet jeg at Oslo politidistrikt hadde mye ressurser på, både synlig uniformert og ikke uniformert personell, for å ivareta sikkerheten på Rådhusplassen, sier Bjørnland.

Powered by Labrador CMS