Det er bare det øvre bassenget på Frognerbadet som holder åpent til 15. september. Resten av badet stengte forrige helg. Foto: Anders Høilund

Hvorfor er deler av Frognerbadet stengt nå i august?

Finvær til helga, ny badesklie og utvidede åpningstider gjør at mange vil bruke Frognerbadet selv om det går mot høst. Men besøkende møter et delvis stengt badeanlegg.

Publisert

Flere personer lurer på hvorfor store deler av Frognerbadet er stengt. En besøkende forteller VårtOslo at han mandag var i Frognerbadet. Der møtte han så å si stengte dører tre uker før sesongslutt.

Verken barnebassenget eller vannsklia var åpen. Og det selv om idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) i våres lovet at Frognerbadet ville holde åpent tre uker lenger enn normalt.

— Helt etter planen

— Ja, hva skjer egentlig med åpningstidene ved Frognerbadet. Skulle ikke badet holde åpent tre uker lengre enn vanlig i år?

— Vi har registrert at noen har reagert på at deler av Frognerbadet var stengt på mandag. Det er helt etter planen. Det er bare det øvre bassenget som har utvidet åpningstiden med tre uker, forklarer kommunikasjonsrådgiver i byrådsavdeling for idrett, kultur og frivillighet, Beate Svenningsen, til VårtOslo.

Frognerbadet - ny vannsklie

Svenningsen forteller at denne informasjonen ligger tilgjengelig på Frognerbadets hjemmesider. – Det er tydelig at det er en del som ikke har fått med seg dette, sier kommunikasjonsrådgiveren.

Årsaken til at det kun er 50 meters-bassenget som holder åpent ut over vanlig åpningstid, er erfaringer med brukergruppene.

Frognerbadets sesonglengde varer normalt til og med helgen i uke 34 (i år 25. august). På grunn av tilleggsbevilgninger, har badet i senere år holdt 50-metersbassenget åpent til og med 15. september, slik at det har vært et tilbud til morgensvømmere. 50-metersbassenget er erfaringsmessig godt besøkt i perioden 07-09 på hverdager, men svært lite besøkt utover dagen. Også i helgene er besøket erfaringsmessig lavt i denne perioden.

Skades av høye temperaturforskjeller

– For å utvide sesongen ytterligere på Frognerbadet, må det iverksettes tiltak som sikrer forsvarlig drift av badet. Slik standarden på Frognerbadet er i dag, tåler ikke badet temperaturforskjellene som kan oppstår tidlig i mai og i september måned.

Oslo kommune vurderer årlig mulighetene for økte åpningstider og tiltak som gjør at Frognerbadet kan holdes åpent i større grad, opplyser Svenningsen.

Vannsklia på Frognerbadet er stengt for sesongen. Kun det øvre bassenget har utvidet åpningstid. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Powered by Labrador CMS