— Jeg har stor forståelse for at skyteepisodene skaper frykt og uro, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Raymond Johansen i møte med justisministeren: – Skyteepisodene vi har hatt kan vi ikke akseptere i byen vår

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) møtte i dag justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) for å diskutere skyteepisodene i Oslo. I møtet krevde Johansen nok politiressurser til hovedstaden.

Publisert

— Mitt budskap til ministeren var tydelig: Det er viktig at det er nok politiressurser i Oslo, til både forebygging, tilstedeværelse og etterforskning. Det må være en ressurssituasjon som er stabil over tid, sier Raymond Johansen (Ap) til NTB.

Mandag møtte han justisminister Emilie Enger Mehl (Sp), Oslos politimester Beate Gangås og enhetsleder i Enhet Øst, John Roger Lund, for å diskutere den siste tidens skytinger i hovedstaden.

— Forstår at det skaper frykt og uro

Siden 15. august har åtte unge menn blitt skutt i seks skyteepisoder i Oslo. Fem av de seks skyteepisodene har skjedd øst i Oslo. Én av dem, 20 år gamle Hamse Hashi Adan, døde etter at han ble skutt på Mortensrud 7. oktober.

Raymond Johansen sier at møtet mandag var godt.

Han er samtidig klar på at Oslo er en trygg by med lite kriminalitet i forhold til andre europeiske byer av lignende størrelse.

— Skyteepisodene vi har hatt den siste tiden kan vi ikke akseptere i byen vår. Jeg har stor forståelse for at det skaper frykt og uro i lokalsamfunn når slike ting skjer, sier han, og fortsetter:

–- Fra byrådets side vil vi jobbe mer målrettet med å løfte levekårsutsatte bydeler, og få flere i arbeid. Det er det viktigste vi kan gjøre for å forhindre at unge havner inn i kriminalitet, avslutter Raymond Johansen.

Powered by Labrador CMS