Politiet rykket ut med flere styrker til Oslo S i julerushet. Her fra en tidligere anledning.

Rykket ut med flere patruljer til Oslo S etter melding om at barn ble slått av familiemedlemmer på tog

Flere barn ble kjørt til legevakt for helsetilsyn av politiet.

Publisert

– Vi er på Oslo S med flere patruljer etter at vi fikk melding om at flere barn ble slått av familiemedlemmer på toget til Oslo S, opplyste operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt i en melding til pressen fredag kveld.

– Vi skal transportere flere barn til legevakta slik at de får helsetilsyn, la han til.

Ser alvorlig på saken

Operasjonslederen understreker at ingen er alvorlig skadd, men at politiet ser alvorlig på saken.

– Etter innledende etterforskning, ser ut som en mor har utøvd vold mot flere av sine barn på toget. Derfor ønsker vi å gjennomføre de riktige etterforskningsskritt for å sørge for at de fornærmede barna får nødvendig oppfølging, sier Hekkelstrand.

– Saken er komplisert fordi det er mye følelser involvert, men vårt budskap til de involverte har vært at vi ønsker å hjelpe barna, understreker operasjonslederen.

30 personer involvert

– Det skal ha vært rumenske familier på vei til Oslo S, så tallet på de involverte er cirka 30 personer. Cirka 10 av dem er barn. Kvinnen var blant dette reisefølget, og hun skal ha slått flere av barna, utyper Hekkelstrand til Dagbladet.

Han opplyser videre at det utover ordinære politipatruljer også rykket ut styrker fra krimvakta, barnevernsvakta samt politiets utlendingsenhet. 

Seks av barna ble tatt med til legevakt, og kvinnen mistenkt for å ha utøvd vold mot barn skal avhøres.

– Mange skuelystne

– Det er mange skuelystne på stedet som neppe har sakens hele og fulle omfang, og vi er klar over at det vil sirkulere videoer hvor situasjonen kan fremstå dramatisk, sier operasjonslederen.

Overfor nevnte avis understreker han for øvrig at disse neppe vil vise det fulle bildet:

– Det er derfor vi går ut med dette – for å forklare våre beslutninger, blant annet at vi tok med oss de seks barna. Videoer av at vi gjorde det kan bli tatt ut av kontekst slik at det ser veldig dramatisk og åpenbart ikke bra ut. Så for oss er det viktig å forklare situasjonen og at vi gjorde som vi gjorde for å sikre rettssikkerhet for de involverte, og å undersøke skadene. Vi gjorde det fordi vi ønsker å hjelpe barna.



Powered by Labrador CMS