Illustrasjonsbilde, barnehage.barn, barnehage, kjeledress, klær, vinter, fysisk lek, ensom, leke alene, høst, kulde, lekeplass, lekeapparat
– Kvaliteten på barnehagetilbudet er viktigst, ikke hvem som driver eller eier barnehagene, sier byråd for utdanning, Julie Remen Midtgarden.

Byrådet vil oppheve stans av private barnehager i Oslo

Det nye byrådet vil oppheve forbudet mot etablering av private barnehager i Oslo. - Kvalitet er viktigst, ikke hvem som driver barnehagen, sier byråd for utdanning, Julie Remen Midtgarden (H).

Publisert

I 2016 innførte det rødgrønne byrådet en stopp i etablering av private barnehager i Oslo. Nå vil det nye blågrønne byrådet sørge for at det igjen blir tillatt å etablere private barnehager.

– Kvaliteten på barnehagetilbudet er viktigst, ikke hvem som driver eller eier barnehagene. Derfor vil vi nå endelig åpne opp igjen for at private kan etablere barnehageplasser i Oslo der det er behov, sier byråd for utdanning, Julie Remen Midtgarden.

– Viktige

I Oslo er litt over halvparten av barnehagene private, men de private barnehagene er i snitt mindre enn de offentlige. Om lag 15 000 barn går i privat barnehage mot 20 300 barn i offentlig barnehage.

– De private barnehagene fyller en viktig rolle i å sikre kapasitet og kvalitet i byens barnehagetilbud. Vi ønsker en balanse mellom private og kommunale barnehager og å ta alle gode krefter i bruk, sier Remen Midtgarden.

Vil ha flere barnehager

Totalt sett har Oslo god barnehagekapasitet, men i enkelte bydeler og delbydeler er kapasiteten noe lavere.

– Når vi nå vil gjenåpne for private barnehager så håper vi at det kan hjelpe på både kvaliteten og øke kapasiteten, sier Remen Midtgarden.

Powered by Labrador CMS