- Malterud var en helt spesielt tilstedeværende leder med et oppriktig engasjement for barna i Oslo. Vi vil videreføre arbeidet hun igangsatte på så mange områder, sier konstituert leder Lennart Hartgen.

Barnedirektør i Oslo, Hege Malterud (50), er død

– Fungerer det ikke for barna, så fungerer det ikke, var Hege Malteruds mantra som øverste sjef for barne- og familieetaten i Oslo, som har ansvar for barnevern, fosterhjem og avlastningstilbud for barn med funksjonsnedsettelser.

Publisert

– Vi i barne- og familieetaten er svært preget av å ha mistet vår engasjerende, vitale og kunnskapsrike leder. Våre tanker går spesielt til hennes nærmeste familie, sier konstituert direktør Lennart Hartgen.

Malterud viet sin karriere til å jobbe for barn og unge i sårbare livssituasjoner. Hun jobbet blant annet i Bufetat og Bufdir, før hun de siste fire årene ledet barne- og familieetaten.

- Malterud var en helt spesielt tilstedeværende leder med et oppriktig engasjement for barna i Oslo. Vi vil videreføre arbeidet hun igangsatte på så mange områder, sier Hartgen i en pressemelding.

Fikk kreft

Malterud ble diagnostisert med en alvorlig kreftsykdom i sommer og har siden gjennomgått omfattende sykehusbehandling og oppfølging, men måtte gi tapt for kreften.

– Det er med stor sorg at jeg i dag har mottatt beskjeden om at Hege Hovland Malterud er død. I henne har vi mistet en engasjert og sterk leder som jobbet utrettelig for de aller mest sårbare barna i byen vår. I dag går tankene mine først og fremst til familien hennes, sier byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo Sunniva Holmås Eidsvoll.

Powered by Labrador CMS