Bård Brevik under monteringen av bassenget på den flerkulturelle plass i Klosterenga park.
Bård Brevik under monteringen av bassenget på den flerkulturelle plass i Klosterenga park.

Skulpturparken på Klosterenga åpnes med folkefest den 10. juni

Oslo kommunes største kunstinvestering siden Vigelandsparken står snart ferdig. Den andre helgen i juni blir det folkefest og offisiell åpning av skulpturparken og kunstbekken, Klosterenga park på Galgeberg.

Publisert

Klosterenga park består blant annet av en 450 meter lang kunstbekk. Skulpturparken er skapt av den anerkjente kunstneren Bård Breivik, som tidligere er kjent for sine skulpturer og utsmykninger i stein og metall. Parken vil også bli en opplevelsespark med kunst, vann og grønne områder for store og små.

Hovinbekken kommer også til overflaten.

– Oslo får nå en unik park på østkanten hvor vann og kunst møter hverandre. En skulpturpark for alle som bor og besøker byen vår, men først og fremst for nærmiljøet og bydelen. Vannet spiller en viktig rolle i parken, siden vi åpner Hovinbekken. Jeg gleder meg til å se den bli tatt i bruk, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Trappefossen i Klosterenga park
fra ett år siden, nesten ferdig. Det skal komme en dam nederst, samt beplantning og vann når Hovinbekken åpnes.
Trappefossen i Klosterenga park fra ett år siden, nesten ferdig. Det skal komme en dam nederst, samt beplantning og vann når Hovinbekken åpnes.

Klosterengas venner arrangerer folkefest

Klosterenga park er den største kommunale enkeltsatsningen på et kunstprosjekt siden Vigelandsparken, og er en av de mest omfattende offentlige kunstsatsingene i nyere norsk historie.

Kristian Blystad ble kunstnerisk leder etter at Bård Breivik gikk bort, og har ferdigstilt prosjektet i samarbeidet tett med arkitekt Jørn Skaare, Johansen Monumenthuggeri og Oslo kommune.

Jørn Skaare og Kristian Blystad
fra markeringen av øvre plass, august 2022. Under et år til Klosterenga park står ferdig og bekken åpnes.
Jørn Skaare og Kristian Blystad fra markeringen av øvre plass, august 2022. Under et år til Klosterenga park står ferdig og bekken åpnes.

Arbeidene har pågått siden 90-tallet med ulike opphold, og ferdigstilles i stor grad denne våren.

Den offisielle åpningen blir lørdag 10. juni, gjennomført av Klosterengas venner. Etter åpningen blir det folkefest i parken. Det blir blant annet debatter, kunstvandring, konserter, danseshow, foodtrucks, ulike aktiviteter for barna og utekino.

Powered by Labrador CMS