Prosjektsjef Espen Skaarer Johansen og prosjektleder Guro Karoliussen i Bane NOR Eiendom.
Prosjektsjef Espen Skaarer Johansen og prosjektleder Guro Karoliussen i Bane NOR Eiendom.

Nå starter arbeidet på Skøyen stasjon – slik blir den seende ut

Bane Nor Eiendom skal fornye Skøyen stasjon i form av et omfattende oppussingsarbeid. Det betyr blant annet at heisen står fra 6. november og frem til jul.

Publisert

Skøyen stasjon er et viktig knutepunkt med rundt 10.000 reisende hver dag, men stasjonen bærer preg av å være slitt og inneklimaet er dårlig. 

For å gjøre den til et triveligere sted for alle som reiser miljøvennlig med tog, begynner Bane NOR nå arbeidet med å pusse opp stasjonen, opplyses det om i en pressemelding. 

Arbeidet, som starter opp rundt 6. november, innebærer at trappene opp til spor 3-4 skal bygges om, slik at arealet blir mer åpent og tilgjengelig. Inne på bakkenivå på stasjonen skal alle gulv rives og bygges opp igjen med ny varmeløsning og nye overflater. 

Heisene står frem til rundt juletider

Det kommer også nye overflater som demper akustikken samt ny ventilasjon, belysning og dørmiljøer. Utgangspunktet er at det skal bli en mer moderne stasjon å reise til og fra.

Mens oppussingsarbeidet foregår, stenges hele stasjonsarealet, noe som også inkluderer toaletter, kiosker, vrimlearealer og inngang vest. 

Tunnel.
Tunnel.
Hovedinngang.
Hovedinngang.
Trapp til spor 3-4.
Trapp til spor 3-4.
Trapp til spor 1-2.
Trapp til spor 1-2.
Trapp til spor 1-2.
Trapp til spor 1-2.

– Vi ber alle om å bruke trappene på østsiden av Drammensveien for å komme seg opp til toget mens arbeidene pågår. Det blir dessverre ikke mulig å bruke heisene før vi er ferdige, så om du er avhengig av heis, er det lurt å bruke annen kollektivtransport eller ta toget fra Nationaltheatret eller Lysaker stasjon i denne perioden, sier prosjektsjef Espen Skaarer Johansen i Bane NOR Eiendom.

– Det beklager vi. Rundt juletider åpner heisene igjen, selv om vi fremdeles har et par måneder igjen før vi kan invitere til en mye flottere stasjon, sier Skaarer Johansen. 

Powered by Labrador CMS