I 40 år har Petter Baarli (t.v.) og Bjørn Müller, henholdsvis gitarist og vokalist i Backstreet Girls, levert kompromissløs boogierock. Det fikk de onsdag kveld Musikkforleggernes ærespris for. Her er de i 2009-utgave.

Backstreet Girls-veteranene hedret: – Har spilt seg inn i alles rockehjerter

Petter Baarli og Bjørn Müller i Backstreet Girls ble onsdag kveld hedret med Musikkforleggernes ærespris.

Publisert

– Dette var utrolig overraskende. Keep on rock n’ rolling, lød Petter Baarlis svar til hederen.

Æresprisen, som bestemmes av Musikkforleggerprisens styre, får de to rockerne for sitt lange virke som opphavere og låtskrivere – der de i 40 år har levert sin kompromissløse boogierock i Backstreet Girls.

«I 1984 tok en 19 år gammel gitarist og låtskriver turen fra Skedsmokorset til Oslo, hvor han var med på å starte det som skulle bli et av Norges mest hardtarbeidende og legendariske rockeband. I 1987 fikk han selskap i bandet av en ny vokalist og tekstforfatter, og sammen skulle de spille seg inn i alle landets rockehjerter», heter det fra juryen.

– I verdensklasse

Som i sin begrunnelse viser til at bandet er høyt respektert av sin egen generasjon musikere og låtskrivere, er et forbilde for stadig nye generasjoner unge rockeband og høyt elsket av sine fans.

Petter Baarli skrur på forsterkeren i kjent stil. I 40 år har Backstreet Girls stått for et sterkt bidrag til norsk rock. Onsdag ble bandet hedret.

«Gitaristens sylskarpe riff og tekstforfatterens finurlige, ordspillrike tekster har gitt oss en låtkatalog som få andre norske band kan matche, dette er rett og slett rock’n’roll i verdensklasse», fastslår juryen.

Backstreet Girls har levert 16 studioalbum, spilt tusenvis av konserter i inn- og utland og gjør i dag flere konserter for et større publikum enn noensinne. 

Under arrangementet i Kulturkirken Jakob hedret Oslo Ess og Ida Maria de nybakte æresprisvinnerne med å tolke låten «Monster in My Cadillac».

Tiende gang

Musikkforleggerprisen ble i år utdelt for tiende gang i seks kategorier i tillegg til æresprisen. 

Bak står Musikkforleggerne, som hedrer norske musikkforlag og deres opphavere som er Tono-medlemmer.

I klassen for «Årets verk – populærmusikk» vant «I Saw U» med Swank Mami. «Årets opphaver – populærmusikk» ble Kristoffer Lo, «Årets gjennombrudd» ble metalcore/rockebandet Fixation og «Årets verk – klassisk/samtidsmusikk» ble Eivind Buenes «Doubles».

Det vanket pris for «Årets synkronisering» til Sivert Høyem for bruken av «Prisoner of the Road» til TV-serien «Exit», mens «Makta»-seriens komponister Kåre Chr. Vestrheim, Kristoffer Lo, Andréa Louise Horstad og Eivind Helgerød vant prisen for «Årets score».Powered by Labrador CMS