Sulaksana Sivapatham
– Jeg synes det er ganske skummelt at de isglatte forholdene ikke er høyere prioritert, for det fører til at flere får bruddskader, sier Sulaksana Sivapatham.

Sulaksana (40): – Oslos gater denne helgen er livsfarlig for alle

– Jeg gikk gjennom Torggata. Ved Youngstorget lå en kvinne på bakken og ventet på ambulanse etter å ha sklidd og falt. 50 meter unna ventet en annen på taxi etter å ha falt på isen, forteller Sulaksana (40).

Publisert

Sulaksana Sivapatham gikk fra Kafe Sara i Torggata og til Kafe Sør i samme gata. Hele veien var det speilblankt og farlig å gå. Det var ikke tegn til strøing.

– En dame lå på bakken nedenfor LO-bygget og ventet på en ambulanse. Jeg spurte om hun trengte hjelp, men en annen person forklarte at ambulansen var på vei. Hun kjente på mye smerter.

50 meter bortenfor, fremdeles på Youngstorget, kom Sulaksana over en annen dame som var på vei inn i en taxi etter å ha falt. Hun hadde heldigvis ikke skadet seg.

– Jeg var redd

– Jeg var også redd og bekymret for min egen del. Det var masse folk som sklei, og jeg måtte følge nøye med på hvor jeg gikk. Jeg ble ganske satt ut av hvor ille det var.

Sulaksana tenker sjansen er stor for at det kan gå galt i en gate som Torggata, hvor det er mange utesteder og mange i beruset tilstand.

Speilglatt is
Sånn ser Torggata ut nå, speilglatte is dekker bakken.

– Det blir ikke lettere når folk går ut og inn av utesteder og er beruset. Jeg synes det er ganske skummelt at dette ikke er høyere prioritert, for det fører til at flere får bruddskader.

– Livsfarlig

Sulaksana, som også er bystyremedlem for SV, lurer på hva kommunen har tenkt å gjøre og spesielt samferdselsbyråd Marit Vea. – Hvilke tiltak og hvor raskt vil dette bli tatt tak i? Oslos fortauer er livsfarlige for alle nå. Og fremover er det meldt skiftende vær.

VårtOslo ringer pressetelefonen til bymiljøetaten for et svar. Den automatiske stemmen som møter oss svarer at bymiljøetaten er stengt nå og tilgjengelig på hverdager frem til klokken 15.

Byrådssekretær for Marit Vea (V),  Audun Bonde, også fra Venstre, sier at Vea er bortreist og at dette må bymiljøetaten svare på. 

Powered by Labrador CMS