Overblikket

Jørgen Karterud scoret alle de tre målene for Vålerenga mot Storhamar denne uken. Her mot MS. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Vi tapte kampen mot Grüner med klar margin, men vant kampen om bronse med minst mulig margin

Vi må riste av oss fadesen i Grünerhallen sporenstreks og være klare til kamp torsdag. Kampene mellom Vålereng og Sparta har virkelig vært tette og jevne denne sesongen.

Publisert

Vålerenga benyttet torsdag aften til å rasere guttene fra siloen på Hamar, anført av St. Patrick Thoresen, hele 3-2 etter spilleforlengelse. Til pass for dem, de kjepphøye oppkomlingene. Storhamar hadde i realiteten ikke noe å spille for, men ga Vålerenga kamp til døren

Hvor mye de enn ville disse så gule og blå, klarte de ikke å spille oss vekk fra 3. plass på tabellen, og dermed bronse i serien. For oss gjensto da Grüner i Grünerhallen lørdag, det var årets siste seriekamp, og mye rart skulle hende om vi ikke skulle vinne den kampen.

Overblikket

Hockeyspalten Overblikket produseres av den (ikke) alltid objektive iskriger-kommentatoren Atle Enersen. Spalten går ut hver fredag.

Veldig mye rart.

Vi vant bronsen

Og vi tapte kampen med klar margin, men vant kampen om bronse med minst mulig margin. Ett lusent poeng. Stjernen slo Asker 3-2, og Stavanger Oilers slo Lillehammer 3-1.

Og det er viktig med 3. fremfor 4. plass med tanke på hjemmebanefordel i kvartfinalene.

Ved en tredjeplass i serien får vi også hjemmebanefordel i semifinalene (gitt at vi går så langt da…) hvis Stavanger Oilers eller Storhamar ryker ut i kvartfinalene.

Storhamar ryker nok ikke, mens Stavanger Oilers er litt mer shaky, de har implodert totalt siden de sikret seriemesterskapet og har gått på noen smeller man trodde ikke skulle være mulig for dem i serien 2019/2020.

Kvartfinalene

Hvem vi skal møte i kvartfinalene ble valgt etter at siste kamp var ferdigspilt lørdag. De er:

Vålerenga – Sparta, torsdag 12.Mars

Sparta – Vålerenga, lørdag 14.Mars

Vålerenga – Sparta, mandag 16.Mars

Sparta – Vålerenga, onsdag 18.Mars

Eventuelt Vålerenga – Sparta, fredag 20.Mars

Eventuelt Sparta – Vålerenga, søndag 22.Mars

Eventuelt Vålerenga – Sparta, tirsdag 24.Mars

Mot Sparta denne sesongen

Det spiles altså best av sju, og da vinner jo første lag til fire seire. Sparta har vært en overkommelig motstander denne sesongen og er sånn sett det beste laget vi kunne fått tatt i betraktning tabellsituasjonen:

19.09: Sparta - Vålerenga 0-1

19.10: Vålerenga - Sparta 5-2

26.11: Sparta - Vålerenga 2-3

11.01: Vålerenga - Sparta 3-1

15.02: Sparta - Vålerenga 2-1 etter straffer

Vi må riste av oss fadesen i Grünerhallen sporenstreks og være klare til kamp torsdag. Kampene mot Sparta denne sesongen har virkelig vært tette og jevne. Skal vi klare det vi klarte i serien, må vi stå på maks fra første dropp.

Da vinner vi.

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

Les flere overblikk her.

Powered by Labrador CMS