Innsatsleder Arve Røtterud utenfor gullsmed David-Andersen, etter at gullsmeden ble ranet lørdag ettermiddag.

En person pågrepet etter væpnet ran på gullsmed i sentrum

Politiet har pågrepet en person etter ran på gullsmed David-Andersen på Egertorget.

Publisert

Politiet fikk klokken 14:30 lørdag melding om et væpnet ran hos en gullsmed i sentrum. Ved 19-tiden lørdag kveld informerer politiet om at de har pågrepet en person de mistenker står bak ranet.

Mannen ble pågrepet på Gardermoen, uten dramatikk. Den pågrepne ble i 18.45-tiden kjørt på vei fra Gardermoen til Oslo.

Truet til å gi fra seg ring

– Det er såpass ferskt at vi driver og kontrollerer sporene vi har på åstedet opp mot den vi har pågrepet. Vi må se om vi har rett person eller om vi må sjekke vedkommende ut av saken, sier Thomas Pedersen Enger ved krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Mannen skal ha truet to ansatte på jobb til å gi ham en ring, skriver Dagbladet.

Politiet sa tidligere på dagen at de tok høyde for at det kunne være flere involverte i ranet, hvor et håndvåpen ble brukt. 

Personen skal også ha tatt med seg smykker til store verdier, men i 18.30-tiden er det fortsatt ukjent om det er snakk om en eller flere smykker.

– Et sjokk for de ansatte

Gullsmeden det er snakk om er David-Andersen på Egertorget/Karl Johan. Etter hendelsen forsikret administrerende direktør Inge Nygaard overfor VårtOslo at ingen ansatte var skadet, og at de blir godt tatt vare på.

– Vi har rutiner på slikt og tilbyr profesjonell hjelp. I dette tilfellet hadde den ansatte nylig vært på ranskurs, så vi har øvd på dette. Men det er jo uansett et sjokk for de ansatte å oppleve, sa Nygaad.Powered by Labrador CMS