Arshad Jamil, styremedlem i Muslimsk Dialognettverk, mener Sians markeringer er provokasjoner som bør boikottes.

Muslimsk Dialognettverk mener Sian bør ignoreres ved koranbrenning

Politiet sier nei til koranbrenning utenfor Stovner politistasjon fredag. Muslimsk Dialognettverk oppfordrer til å ignorere Sian ved en eventuell koranbrenning.

Publisert

– Vår oppfordring til ungdommer er alltid å ignorere slike hatefulle provokasjoner, og la hatet stå alene, sier Arshad Jamil, styremedlem i Muslimsk Dialognettverk.

Sian-leder Lars Thorsen sa onsdag at de har planer om å brenne Koranen fredag. Det er ikke kjent hvor dette eventuelt vil skje siden politiet ikke ga tillatelse til å gjennomføre en demonstrasjon utenfor Stovner politistasjon i Oslo fredag.

Jamil er lettet over denne beslutningen.

Sian-leder Lars Thorsen har opplyst at de fortsatt har planer om å brenne Koranen på et hittil ukjent sted fredag.

Respekterer politiet

– Vi har i flere dager gått med høye skuldre og er lettet over beslutningen til politiet. Vi stoler på at politiet gjør sine vurderinger nøye og respekterer alltid deres avgjørelser.

Jamil sier at koranbrenning har marginal støtte i befolkningen, noe han er glad for.

– Ytringsfriheten skal alltid vernes om. Men når hatet kles i drakten til ytringsfrihet, så setter det oss alle overfor vanskelige dilemma, sier Jamil.

Alltid mot vold

Den siste uka har det vært uro og opptøyer i Sverige i kjølvannet av at den omstridte danske politikeren Rasmus Paludan blant annet tente på koraner. Flere titalls politifolk og sivile ble skadd, politibiler og bygg ble satt i brann.

– La det være klart, vi er alltid mot vold, uansett grunn og hvem som står bak. Men vi ser svært alvorlig på at noen ønsker å brenne Koranen for å formidle et budskap.

Powered by Labrador CMS