— Vi skilles som gode venner og alt er gjort med beste mening, sier Vidar Örn Kjartansson om exiten fra Vålerenga.

Vålerenga og Kjartansson enige om å terminere kontrakten: – Skilles som gode venner

Vidar Örn Kjartansson og Vålerenga har blitt enige om å avslutte samarbeidet. Islendingen hadde en avtale før sesongen om å forlate klubben i sommer.

Publisert

Det melder Vålerenga på sitt nettsted fredag.

— Det er blandede følelser å skulle forlate en klubb man er så glad i, og som jeg har så mange gode minner fra. Vi hadde en avtale før sesongen om at jeg skulle få reise i sommer, og jeg er veldig takknemlig for at klubben lar meg gå, sier Vidar Örn Kjartansson.

Fra jubel til skuffelse

— Vi skilles som gode venner og alt er gjort med beste mening, sier spissen.

Islendingen var en åpenbaring i Vålerenga i 2014 da han ble toppscorer i Eliteserien med 25 mål.

Deretter ble han solgt til kinesiske Jiangsu Sainty og spilte i en rekke utenlandske klubber før han kom tilbake til Vålerenga sommeren 2020.

Kjartansson scoret hattrick i comebacket mot Brann, men har ikke fått det helt til å stemme i Vålerenga-drakta de to siste sesongene.

Islendingen scoret bare fire mål på 19 kamper i en skuffende 2021-sesong, som Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo beskrev som det vanskeligste året i Kjartanssons liv til Discovery.

— Kommer til å følge hver kamp

Denne sesongen scoret Kjartansson fire mål på 10 kamper for Vålerenga, som er inne i sin verste periode under Fagermo.

Laget ligger på 14.-plass i Eliteserien etter tolv kamper, med like mange poeng (11) som Jerv på nedrykksplass.

Torgeir Børven, her i RBK-treningsdress, er for dyr å hente fra Tyrkia, mener Vålerengas sportssjef.

– Jeg har vært her lenge nå, og selv om det er tøft å forlate gutta i den situasjonen vi er i, så er jeg sikker på at det vil snu. Jeg kommer til å følge hver eneste kamp, sier Kjartansson.

Islendingen har spilt lite den siste tiden, etter å ha slitt med skade. I hans fravær har Henrik Udahl og Seedy Jatta fått sjansen på topp, uten å imponere nevneverdig.

Kjartansson er den siste i rekken av profiler som forsvinner fra Vålerenga i sommer.

— Børven for dyr å hente fra Tyrkia

Både Aron Dønnum og Taofeek Ismaheel har returnert til henholdsvis Standard Liege og Lorient etter et låneopphold i Vålerenga, mens målvakten Kjetil Haug har blitt solgt til Toulouse.

I tillegg er Ivan Näsberg klar for PAOK og forsvinner i løpet av måneden.

Oslo-klubben har så langt bare signert Per Kristian Bråtveit, men keeperen blir ikke spilleklar før 1. august, når overgangsvinduet i Norge åpner.

Torgeir Børven var lenge sterkt koblet til å bli ny Vålerenga-spiss, men sportssjefen i VIF, Joacim Jonsson, sa til Dagbladet i juni at spissen blir for dyr å hente fra tyrkiske Gaziantep.

Powered by Labrador CMS