� Vi må begynne å venne oss til en tid etter oljen, og planlegge for denne, sa bystyrepolitiker Per-Trygve Hoff (H) under Oslo Høyres årsmøte i januar.

Oslo Høyre foreløpig eneste fylkeslag i Høyre som vil ha vern av Lofoten, Senja og Vesterålen

Oslo Høyres vedtak om vern av Lofoten, Vesterålen og Senja ble møtte med både nei og humor fra partifellene i nord. Nå sier også andre fylkeslag i Høyre nei til vern.

Publisert

Troms og Finnmark Høyre laget på sitt årsmøte en egen, humoristisk vri for å uttrykke sin uenighet med vernevedtaket Oslo Høyre fattet samme helg i januar i år.

På spøk meislet Høyre lengst nord i landet ut en luftig resolusjon om visjonene for Oslos framtid. Som å regulere NRK-tomta til vindmøllepark, omdøpe restauranten Scotsman til "Denne vei" og verne Oslomarka.

Neppe flertall for Oslo Høyres forslag

Men bak en hver spøk ligger det alvor, sies det. Og nå kan Oslo Høyre bli stående alene om vern av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, også forkortet til LoVeSe.

Både Trøndelag Høyre, Vestland Høyre, Vestfold og Telemark Høyre og Viken Høyre stemte ja for å konsekvensutrede oljevirksomhet i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, skriver NTB.

— Enig med Høyre sentralt

Heller ikke Vestlandet Høyre ønsker fredning, og går inn for konsekvensutredning av olje- og gassvirksomhet.

Det betyr foreløpig at Oslo Høyre neppe får gjennomslag sentralt for vern, og at flertallet av Høyres fylkeslag er på linje med partiets oljeminister Tina Bru, som står fast på et nei til å frede området.

– Nei, jeg er enig i det standpunktet Høyre sentralt har per i dag, som er at vi må konsekvensutrede, sa Bru til NRK etter fredningsvedtaket i Oslo Høyre.

Powered by Labrador CMS