Martin Røymark og Vålerenga jubler etter scoring mot Stavanger Oilers da klubbene møttes i Furuset Forum tidligere i sesongen. Foto: André Kjernsli

Vålerengas Martin Røymark utestenges i fem kamper

Vålerenga-løperen Martin Røymarks takling av Oilers Patrick Ulriksen sist helg får konsekvenser. VIF-spilleren må nå stå over fem kamper i Get-ligaen.

Publisert

Taklingen skjedde på stillingen 0-0 tidlig i annen periode. Martin Røymark taklet Patrick Ulriksen bakfra slik at Stavanger-backen mistet balansen og traff vantet i stor fart.

Martin Røymark er en viktig spiller for Vålerenga. Men nå må klubben klare seg uten løperen i fem kamper. Foto: Nordic forum

VIF-løperen fikk matchstraff for hendelsen, mens Ulriksen måtte ut på båre. Stavanger-spilleren slapp riktig nok fra episoden uten alvorlig skade og kunne stå på egne bein etter kampen, skriver VG.

Da VårtOslo stilte Vålerenga-trener Roy Johansen spørsmål om kampen mot Oilers var preget av for stygt spill, svarte den tidligere toppspilleren og landslagssjefen at ishockey er en kontaktsport.

— Ene og alene Røymarks ansvar

— Nei, det var ikke noe å si på det. Det er en kontaktsport og det skal være fysisk, så i dag synes jeg det var pent. Ikke noe stygt i dag, egentlig. Men det var bra tempo og bra intensitet i kampen. Egentlig en bra hockeymatch, sa Roy Johansen etter kampen i Stavanger.

Ingen grunn til å smile for Vålerengas sportslige ledelse Espen Shampo Knutsen og Roy Johansen etter at ishockeyforbundet besluttet å utestenge Martin Røymark i fem kamper. Foto: André Kjernsli

Norges Ishockeyforbund har nå vurdert saken, og konkludert med at hele ansvaret i situasjonen ligger på Røymark. Dermed utestenges han i fem kamper.

«Ulriksen endrer ikke retning eller posisjon i forkant av taklingen, samtidig som Røymark hele veien har kontroll på motspillers posisjon og fart … Taklingen er ikke utført med stor kraft, men skjer i stor fart og en fase av spillet der det forventes stor grad av aktsomhet fra spillerne», heter det i begrunnelsen.

Stavanger vant toppkampen 2-1.

Powered by Labrador CMS