� Det er lett å føle seg dum og mislykka når man ikke føler at man strekker til. Nå fokuserer jeg på å bli bedre, og jeg gleder meg til å komme tilbake med nye krefter, sier Lan Marie Nguyen Berg. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

Lan Marie Berg sykemeldt: - Lett å føle seg dum og mislykka når man ikke føler at man strekker til

Miljøbyråd Lan Marie Berg går nå ut offentlig og forklarer hvorfor hun har vært borte fra jobb En stund. Den profilerte MDG-politikeren er sykemeldt i flere uker.

Publisert

— Jeg har fått beskjed av legen om å ta det rolig de neste ukene. Det siste året har vært intenst, med mange høydepunkter, skriver Lan Marie Nguyen Berg på sin Facebook-side.

MDG ble den store valgvinneren i Oslo. Og mest profilert av alle var partiets miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg. MDG-profilen var høyt og lavt i valgkampen. I lokale medier, riksmedier, på valgmøter og i debatter.

— Kroppen sa stopp

Samtidig hadde hun og politiker-ektemann Eivind Trædal (MDG) også fått barn og blitt en liten familie.

— Det er lett å føle seg dum og mislykka når man ikke føler at man strekker til. Jeg blir frustrert av å måtte holde meg hjemme når vi har så mye vi skal sette i gang med, skriver en åpenhjertig miljøbyråd på Facebook.

— Jeg er vant til å pushe meg selv, men denne gangen sa kroppen stopp, sier Berg.

Berg var til stede som byråd da Oslos nye bystyre ble konstituert 23. oktober. Men ved bystyrets møte 13. november i år var miljøbyråden syk.

— Fokuserer på å bli bedre

— Vi har blitt en familie midt i en hektisk valgkamp, og byrådet har fått fire nye år i Oslo. Men det har også kostet mye krefter. Nå fokuserer jeg på å bli bedre, og jeg gleder meg til å komme tilbake med nye krefter, sier MDG-politikeren.

MDG gjorde et brakvalg i høst, og her feirer Lan Marie Nguyen Berg valgseieren i Oslo under partiets valgvake. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Mens Lan Marie Nguyen Berg er sykmeldt vil partifellen og Oslos byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen være settebyråd og øverste ansvarlige politiker i byrådsavdelingen for miljø- og samferdsel.

— Heldigvis har vi et fantastisk team på Rådhuset, rekordmange grønne politikere i hele byen og Hanna stepper inn som settebyråd, så byen er i trygge hender, sier Lan Marie Nguyen Berg.

FNB har varslet mistillit mot Berg

Sykefraværet kommer mens opposisjonen i bystyret har satt et voldsomt press på Lan Marie Nguyen Berg etter avsløringer om at kommunale etater underlagt miljøbyråden står bak tusenvis av brudd på arbeidsmiljøloven.

Samtidig er det også en pågående gransking av blant annet Lan Marie Nguyen Berg der ett av spørsmålene er hva miljøbyråden visste om lovbruddene. Og ikke minst når hun videreformidlet sin kjennskap om lovbrudd til bystyret.

Bompengepartiet FNB har allerede varslet at de vil stille mistillit mot MDG-byråden. Høyre, Frp, Venstre og KrF har foreløpig ikke svart på om de også vurderer mistillit. Samtidig er det også slik at Rødt er svært kritiske til miljøbyråden etter avsløringene om tusenvis av lovbrudd i kommunale etater.

Så vidt VårtOslo har bragt på det rene er det aldri blitt reist mistillit mot en byråd som er sykemeldt. Og det er foreløpig uklart om MDG-byråden blir friskmeldt til bystyrets neste møte den 11. desember.

Powered by Labrador CMS